Gekarameliseerde kip met appeltjes
In dit artikel hebben we je uitgelegd wat 'batch cooking' precies inhoudt. Maar we houden het natuurlijk niet bij een korte inleiding. Nee, we gaan een stapje verder en hebben zelf een aantal recepten uitgeprobeerd!
Vandaag is het "gekarameliseerde kip met appeltjes".
Aan de leiding... klaar ... Start!
Met de vermelde ingrediënten kun je koken voor vier. Vergeet de hoeveelheden niet aan te passen als je voor meer of minder personen gaat koken.
In de filmpjes gebruiken we een keukenmachine van het merk KitchenAid. Echt een onmisbaar hulpmiddel dat ons heel wat tijd heeft bespaard. Bovendien is de machine erg gebruiksvriendelijk.
Wat heb je nodig?
Voorbereiding op zondag
- Laat eerst de rijst 12 minuten lang op een matig vuur koken.
- Leg de hele kipfilets, de wortel (geschild en in stukjes gesneden), de peterselie, het citroensap en de knoflook in een pot kokend water en laat 15 minuten lang op een zacht vuur koken.
- Schil de appelen en snij ze in stukjes. Bak ze daarna 8 tot 10 minuten lang in een pan met suiker en boter op een erg zacht vuur.
- Zet deze drie bereidingen in bewaardozen in de koelkast en haal ze eruit op de dag dat dit gerecht op je menu staat.
Bereiding op maandag
- Warm de inhoud van de bewaardozen op.
- Snij de kip in kleine blokjes.
- Schik ze mooi op je bord met wat koriander, ahornsiroop en sesamzaad.
Smakelijk!
Loopt het water je al in de mond? Dat verbaast ons niet.
Doe jij al aan 'batch cooking'? Deel dan zeker je favoriete recepten op onze social media!
Ontdek het recept van dinsdag.
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.