3 GRIEZELIG LEKKERE HALLOWEENHAPJES
Wat kies jij op Halloween? Trick or treat? Doe ons maar een heerlijke ‘treat’, of een griezelig lekker hapje. Helemaal in het thema van Halloween! In dit artikel maak je kennis met 3 originele en eenvoudige recepten. Waarvan je haren recht gaan staan… omdat ze zo lekker zijn!
Bloederige heksenvingers 💉
Knibbel, knabbel, knuisje… Deze koekjes zijn het lekkerst uit het vuistje! Met een handvol ingrediënten tover je deze zoete zandkoekjes op tafel, in de vorm van heksenvingers. Inclusief een krokante nagel van amandelnoot en een toets van bloody yummy aardbeiensaus. Aan de slag!
Dit heb je nodig (voor 12 koekjes) :
- 125 g kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 250 g boter
- 375 g bloem
- 12 bruine amandelnoten
- aardbeiensaus
Zo maak je de bloederige heksenvingers:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kneed de suiker, vanillesuiker en boter in een mengkom.
- Voeg vervolgens de bloem toe en kneed tot een stevige deegbal.
- Verdeel het deeg in 12 kleine porties, waar je straks de vingers van maakt.
- Rol de 12 porties uit tot worstjes en maak een kuiltje aan elk uiteinde, waarin je een amandel drukt.
- Leg de koekjes op een bakplaat en bak ongeveer een kwartier, tot ze goudbruin zijn.
- Laat afkoelen.
- Voor het bloederige effect: dompel de onderkant van de vingers in aardbeiensaus!
Hotdogmummies 🌭
Verkies je een hartige snack tijdens het bingen van een stapeltje horrorfilms? Dat doe je bij voorkeur met gemummificeerde knakworstjes! Met enkele linten bladerdeeg transformeer je de worstjes tot angstaanjagende, maar smakelijke hotdogmummies. Dat wordt ongetwijfeld een echte hit bij de kinderen. Een zelfgemaakte dip maakt het plaatje compleet. Die hoef je niet ver te zoeken: ketchup of sriracha-saus will do the trick (or treat)!
Dit heb je nodig voor 6 porties:
- 6 frankfurter- of knakworstjes
- 1 vel kant-en-klare bladerdeeg
- 1 eidooier
- 1 scheutje melk
- maanzaad
Zo maak je de hotdogmummies:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg uit en snij het in dunne linten.
- Draai het bladerdeeg rond de worstjes.
- Maak de ‘ogen’ van de mummies met restjes bladerdeeg en maanzaadjes die je op het bladerdeeg drukt.
- Meng de melk en eierdooier met een vork.
- Leg de hotdogmummies op een bakplaat en bestrijk ze met het mengsel.
- Bak ongeveer 20 minuten, tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
Cookie spiders 🕷️
Zijn vingers en mummies nog niet eng genoeg? Gruwel, huiver én smul van deze koekjesspinnen! Dé perfecte match met het spinrag van de Halloween-versiering! Je kan opteren voor zoete of hartige koekjes!
Dit heb je nodig (voor 14 koekjes):
- 1 pakje ronde koekjes, hartig of gevuld met vanille- of chocoladecrème
- 1 pakje stokjes, zoet of zout
- 200 g smeerkaas of pindakaas (voor de hartige versie) of melkchocolade (voor de zoete versie)
Zo maak je de cookie spiders:
- Voor de hartige versie:
- Breek de stokjes in drie.
- Neem twee koekjes en kleef ze bij elkaar met een dikke laag smeer-of pindakaas.
- Druk zes hartige stokjes zijdelings in de vulling.
- Voor de ogen: snij enkele olijven in plakjes en bevestig ze op het koekje met een toefje smeer- of pindakaas.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Voor de zoete versie:
- Breek de stokjes in drie.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolf (30 seconden op 800 W).
- Dompel de koekjes in de chocoladesaus en druk zes stokjes zijdelings in de vulling.
- Voor de ogen: dompel twee snoepjes in chocolade en bevestig ze op de bovenkant van het koekje.
- Laat opstijven in de koelkast.
Wedden dat je kids gillen van plezier, als je deze receptjes samen maakt? Met een handvol ingrediënten en de maaltijdcheques van Edenred maak je straks onvergetelijke Halloween-hapjes, met een beperkt budget!
Bij Edenred volgen we graag wat jij ervan bakt straks, op Halloween! Post al je verrukkelijke/verschrikkelijke filmpjes en foto’s, en tag onze pagina’s op Facebook of Instagram.
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.