Zachte pastagratin met rundergehakt en paprika

|Recepten

In dit artikel hebben we je uitgelegd wat 'batch cooking' precies inhoudt. Maar we houden het natuurlijk niet bij een korte inleiding. Nee, we gaan een stapje verder en hebben zelf een aantal recepten uitgeprobeerd!  

De drie recepten waarmee onze redactieleden aan de slag gingen, krijg je binnenkort in enkele filmpjes te zien.

Vandaag is het "zachte pastagratin met rundergehakt en paprika".

Aan de leiding... klaar ... Start!

Met de vermelde ingrediënten kun je koken voor vier. Vergeet de hoeveelheden niet aan te passen als je voor meer of minder personen gaat koken. 

In de filmpjes gebruiken we een keukenmachine van het merk KitchenAid. Echt een onmisbaar hulpmiddel dat ons heel wat tijd heeft bespaard. Bovendien is de machine erg gebruiksvriendelijk.

Wat heb je nodig?

200 g grote pasta (wij geven de voorkeur aan rigatoni)
5 el olijfolie
3 paprika's in verschillende kleuren
40 g boter
60 g bloem
50 cl melk

 

1 wortel
1 ui
800 g rundergehakt
1 teentje knoflook
100 g geraspte parmezaan
10 fijngesnipperde sprietjes bieslook

Voorbereiding op zondag

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg een beetje olijfolie toe wanneer de pasta klaar is.
  • Snij de paprika's in stukjes en laat ze 15 minuten lang garen in een pan op een zacht vuur.
  • Voor de bechamelsaus: laat de boter smelten in een kookpot met een dikke bodem. Voeg de bloem toe en roer 30 seconden lang met een houten lepel. Giet de melk er geleidelijk bij tot je een gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit nog 12 tot 15 minuten op een matig vuur staan en blijf roeren tot de saus wat dikker is.
  • Voor het rundvlees: schil de wortel en de ui en snij ze in blokjes met een keukenmachine. Fruit deze blokjes met een beetje olijfolie in een pan op een hoog vuur. Versnipper de knoflook in de keukenmachine en voeg deze samen met het vlees toe in de pan. Bak alles 5 tot 10 minuten en blijf roeren, zodat het vlees goed loskomt en overal gelijkmatig bakt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet deze vier bereidingen in bewaardozen in de koelkast en haal ze eruit op de dag dat dit gerecht op je menu staat.

Bereiding op dinsdag

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de vier bereidingen door elkaar en giet alles in een grote ovenschaal.
  • Strooi er de parmezaan over.
  • Zet 20 tot 30 minuten lang in de oven.

 

Smakelijk!

Loopt het water je al in de mond? Dat verbaast ons niet.

Doe jij al aan 'batch cooking'? Deel dan zeker je favoriete recepten op onze social media! 

Ontdek het recept van woensdag.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen