Ontdek de gezonde en lekkere lunchbox van Aline en Julie!

|Recepten

In het vorige artikel las je al hoe belangrijk de lunch is. Aline en Julie, de twee jonge mama's die Oh My BOX! oprichtten, weten dat als geen ander.

In 2019 lanceerden ze samen hun eigen project: gezonde lunches voor klein en groot. En toen we hoorden dat lokale, seizoensgebonden en voornamelijk biologische producten daarbij centraal staan, móesten we hen uiteraard wel ontmoeten!

Wat is Oh My BOX! precies? Aline en Julie vertellen het ons graag!

Net als heel wat andere ouders schenken wij veel aandacht aan de voeding van onze kinderen. Omdat we niet helemaal overtuigd zijn van het concept 'warme maaltijd', konden we niet anders dan elke dag opnieuw een brooddoos klaar te maken voor onze bengels. Of een lunchbox, zoals ze dat vandaag noemen. De lunchbox van onze kinderen moest kleurrijk, lekker en evenwichtig zijn! Maar in het echte leven is het niet zo eenvoudig om de ideale brooddoos klaar te maken.

We waren altijd in de weer en hadden nooit veel tijd. Soms vergaten we 's avonds na het werk brood mee te brengen, aan het einde van de week was de koelkast zo goed als leeg en tja ... dat pakje kaas dat van maandag open was konden we toch ook niet zomaar verspillen? Zo werd onze lunchbox heel vaak een 'gouda-brooddoos'. Herkenbaar? Toen we beseften dat we niet de enige ouders waren met dit probleem, begon het idee voor het project te rijpen ..." En zo zag Oh My BOX! het levenslicht.

Gaandeweg beseften de dames dat ook ouders een gezonde lunch verdienen! Ze besloten dus om hun diensten ook aan te bieden aan volwassenen.

Wat staat er zoal op het menu? Bij Oh My BOX! vind je wraps, broodjes, salades, een saladbar, soepen en ook enkele desserts. Hmmm, klinkt heerlijk! 😋

Maar waar kun je die gezonde lunches kopen?

Eind 2019 openden de twee Wonder Women de deuren van Resto-Good in Charleroi. Je kunt er ter plaatse lunchen (behalve in coronatijden natuurlijk), je lunch meenemen of die zelfs laten leveren. Let wel op, want laten leveren kan alleen onder bepaalde voorwaarden (voor een aankoopbedrag van minstens 30 euro en binnen een straal van 10 km rond Resto-Good). (Oké, Aline en Julie zijn dan wel Wonder Women, maar we moeten natuurlijk ook niet overdrijven). 

🏠 Rue de Montigny 93 in Charleroi

💳 Aline en Julie aanvaarden uiteraard Ticket Restaurant!

Oh My Box besaat dus alleen in Charleroi, maar we vonden het concept zo origineel dat we het toch met je wilden delen. Binnenkort vertellen we je honderduit over nog meer originele concepten, beloofd! Misschien kan ons artikel over de Wasbar in Vlaanderen je intussen toch enige troost bieden.

Gezonde lunch voor de kinderen

In het vorige artikel deelden we drie lunchrecepten voor volwassenen. Vandaag krijg je van ons een lunchidee voor de kids, bedacht door de twee mama's van Oh My BOX!: rauwkoststaafjes met drie dipsausjes. Een leuke manier om ook de allerkleinsten groenten te doen eten, want ze kunnen heerlijk met hun handjes smullen. Slim gezien van Julie en Aline 😉

Maak je rauwkoststaafjes uit seizoensgroenten! Vergeten groenten zijn vandaag bijvoorbeeld erg populair. Maar uiteraard kun je ook kiezen voor broccoli, champignons of wortelen.

En dan nu de recepten voor de dipsausjes!

Artisjoktapenade

Wat heb je nodig?

1 biologische artisjok (tijdens het seizoen) OF een pot artisjokharten (buiten het seizoen)
1/2 teentje knoflook
150 g plattekaas
30 g geraspte parmezaan
het sap van een halve biocitroen
een handvol biopeterselie
zout en peper
Bereiding:
  • Gebruik je een verse artisjok? Laat hem dan in zijn geheel 20 minuten garen in een snelkookpan of 45 minuten in kokend water. Laat de artisjok afkoelen en verwijder voorzichtig de bladeren en de haartjes. Houd het hart bij en overgiet het met olijfolie, die je vervolgens laat intrekken. Gooi de bladeren niet weg, want die zijn ook eetbaar 😉
  • Mix het artisjokhart (vers of uit een pot) met alle andere ingrediënten in een blender en voeg indien nodig wat olijfolie toe.
  • Smakelijk!

Spinaziepesto

Wat heb je nodig?

150 g verse spinazie
30 g pijnboompitten (zonnebloempitten kunnen ook)
1/2 teentje knoflook
50 ml olijfolie
30 g geraspte parmezaan
1 theelepel amandelcrème
zout en peper
Bereiding:
  • Mix alle ingrediënten in een blender en voeg indien nodig wat olijfolie toe.
  • Smakelijk!

Butternut-feta

Wat heb je nodig?

1 butternut
1/2 teentje knoflook
20 g cashewnoten
1 theelepel olijfolie
50 g natuuryoghurt
50 g feta
zout en peper
Bereiding:
  • Schil de butternut en snij hem doormidden. Haal er de pitten uit met een lepel. Snij de butternut in stukken en laat die een uur garen in kokend water. Roer om de 10 minuten.
  • Mix de butternut samen met de andere ingrediënten in een blender. Voeg indien nodig wat olijfolie toe.
  • Smakelijk!

Je zult het zien, het is makkelijk, gezond en ook nog eens overheerlijk!

Heb jij de recepten van de twee mama's al uitgeprobeerd? Post je foto op onze Facebookpagina of tag ons in een Instagramstory!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen