Bij WASBAR smul je van een bagelburger terwijl je wasmachine draait

|Origineel concept

Wat een geweldig idee! In WASBAR geniet je van een hapje terwijl je ondertussen je kleren wast. Het is een soort van überhippe snackbar/wasserette met op Belgische wijze gepimpt american food. In deze coronatijden kun je er nog steeds je was gaan doen, maar het lekkers zul je moeten meenemen.

Dit is wat we een 'conceptstore' noemen: een plek die verschillende dingen aanbiedt in een meestal ongewone combinatie die eigenlijk wel blijkt te werken. WASBAR is een mooi voorbeeld, want niet iedereen heeft de middelen of de ruimte om thuis een wasmachine te plaatsen. En er is niets zo mistroostig als je was moeten doen onder de tl-lampen van de wasserij op de hoek. De hippe WASBAR opende in 2012 in Gent.

Sindsdien zijn er nog zeven andere vestigingen in de grote Vlaamse steden bij gekomen. En binnenkort is ook Brussel aan de beurt!

Hoe werkt het?

Bij WASBAR betaal je 5 euro voor de wasmachine en 2,5 euro voor de droogtrommel. Het zijn professionele machines van AEG die veel meer kilo's kunnen slikken dan onze bescheiden wasmachines thuis. Een win-winsituatie, als je het ons vraagt. Zeker als je bedenkt dat alle producten zijn inbegrepen (ontvlekker, wasmiddel, wasverzachter).

Bovendien hadden ze het slimme idee om een Belgisch ecologisch merk aan te bieden: Ecover. Nuttig weetje: maandag is wasdag bij WASBAR! Je betaalt dan alles bij elkaar 5 euro in plaats van 7,50 euro. In normale omstandigheden draait elk van de acht vestigingen zo'n honderd machines per dag. Kortom, een concept dat goed … draait!

Bagels, boterhammen en carrot cake

Je was doen met het gezin (of met vrienden) is bij WASBAR één groot feest! Je geniet er van een complete brunch (18 of 20 euro), een ontbijt met bagels, pancakes en zelfgemaakte granola, of een warme lunch met een van de vele bagelburgers met aardappelwafeltjes en truffelmayonaise.

Voor de liefhebbers zijn er ook koude bagels, een rist boterhammen, een paar soepjes en een lijst onweerstaanbare desserts (banana cake, carrot cake, muffins ...). En uiteraard kun je dat allemaal betalen met je Ticket Restaurant!

Waar moet je zijn?

In Mechelen, Leuven, Hasselt, Gent (twee adressen) en Antwerpen (drie adressen). En (tromgeroffel): binnenkort in Brussel! Stay tuned voor meer nieuws! Ook in volle coronacrisis kun je er nog altijd je was gaan doen. Ter plaatse eten kan nu helaas niet … Maar je kunt wel maaltijden bestellen en meenemen. Plaats je bestelling op hun website: www.wasbar.be.

Conceptstores zijn hotter dan hot! Ons hart hebben ze alleszins veroverd.

Ken jij adresjes waar je iets kunt eten terwijl je ondertussen iets anders doet (zoals een kapper/kruidenierszaak, een carwash/wijnbar of een restaurant waar je planten of kunst kunt kopen)? Deel het met ons op Facebook of in een Insta Story en tag Edenredbe!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen