Geluk, gelach, gastronomie ... Het is zover: de restaurants heropenen!

|News

Bijna een jaar lang moest de horeca de deuren gesloten houden, maar eindelijk is het moment: we kunnen weer culinair gaan genieten! Haast je naar de brasserie om de hoek voor je lievelingsgerecht: steak met frietjes en bearnaisesaus! Reserveer een tafeltje in dat klasserestaurant dat je al een tijdje wilde uitproberen! Lach, babbel en breng een toast uit! Maar blijf wel voorzichtig. Het is niet de bedoeling dat je meteen alle voorzichtigheid overboord gooit. Met deze vijf vuistregels wordt je restaurantbezoek een succes 😃

Dump de restaurants niet! 

We hebben het al vaak gehoord: begin juni is elk plaatsje op restaurant felbegeerd zijn. Dat is logisch, want na dat ondraaglijk lange wachten willen we allemaal weer uit eten, en het liefst zo snel mogelijk. Begrijpelijk, maar reserveer niet meteen overal tafeltjes. En als je een tafeltje reserveert, hou je dan aan het gereserveerde tijdstip.

Heb je geen geluk gehad en moet je nog wachten voordat je op restaurant kunt? Troost jezelf dan met overheerlijke gerechten op Uber Eats. We stellen je hier vier traditionele gerechten uit de vier uithoeken van de wereld voor.

Neem de tijd om alle smaken te proeven!

Wil je na dat maandenlange wachten niets liever dan je meteen op die steak met frietjes en bearnaisesaus storten? 🤤 Die drang om je favoriete gerecht in één keer te verslinden, kennen we maar al te goed. Maar de kans is groot dat je daar spijt van krijgt. Het zou jammer zijn als je je eerste restaurantbezoek in maanden moest bekopen met een opgeblazen gevoel of maagkrampen. Onze voedingsexpert Sylvie wil je hier alvast voor waarschuwen!

Haar tip? Neem rustig de tijd. Hoe doe je dat concreet? Idealiter kauw je minstens 20 keer voordat je slikt. Leg je vork na elke hap even neer en concentreer je op de smaken en texturen van elk ingrediënt in je maaltijd. Er zijn meerdere redenen waarom het belangrijk is dat je de tijd neemt om te eten. Wil je meer weten? Klik hier.

Blijf jezelf beschermen

De restaurants heropenen, maar dat betekent niet dat je je goede manieren zomaar mag vergeten. Het motto 'bescherm jezelf en anderen' geldt nog steeds! Je masker en alcoholgel gaan dus nog overal met je mee 😊

Vergeet niet dat je je masker over de neus (dus niet eronder) moet dragen. Is het een herbruikbaar exemplaar? Was het na elk gebruik op 60 °C, in een wascyclus van minstens 30 minuten.

Wil je zelf een masker maken? Hier leer je hoe je dat doet.

Van #HorecaComeBack naar #HorecaIsBack

Vorig jaar organiseerden we de actie #HorecaComeBack. Ter herinnering: als je tijdens deze actie een tegoedbon bij je favoriete restaurant kocht, voegden wij 20% toe aan de waarde van de bon. Op die manier wilden we ons steentje bijdragen om onze restauranthouders én onze gebruikers te steunen! De actie was een klinkend succes. Maar toen wisten we niet dat de restaurants opnieuw zouden sluiten ...

Nu pikken we de draad weer op! Samen blijven we de horeca-uitbaters steunen door hun zaak te bezoeken, met hen te praten, een positieve recensie te schrijven op het internet en foto's van hun culinaire creaties te delen. Het kost je niet al te veel moeite én je steekt er de zaakvoerders een hart mee onder de riem! 🎉

Stil je honger met ... je Ticket Restaurant (en Consumptiecheque)!

Uit een enquête die het Europese programma FOOD onlangs voerde, bleek dat 63% van de respondenten voelt dat Ticket Restaurant hun koopkracht verhoogt. Vind jij dat ook?

Gun jezelf dan zeker een extraatje op restaurant met deze lekkere bonus 😉 In dit artikel vind je een lijstje met toprestaurants waar je met Ticket Restaurant en de Consumptiecheque Edenred kunt betalen.

Tip: bedraagt je rekening minder dan € 50? Bingo! Dan kun je contactloos betalen.

Ben jij klaar om weer op restaurant te gaan?

Masker: ✔️

Alcoholgel: ✔️

Je Edenred-kaart: ✔️

 

Post een foto van je gerecht op restaurant met de hashtag #HorecaIsBack. Wij reposten de mooiste foto's in een Instagram-story!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen