Contactloos betalen met de Edenred-kaart?

|News

Wist je dat je contactloos mag betalen met je Edenred-kaart? Je hoeft je kaart niet langer in de betaalterminals te steken, je kan de kaart simpelweg tegen de betaalterminal plaatsen en hop de transactie is in een oogwenk uitgevoerd zonder enig contact.

Tijdens deze gezondheidscrisis is dat eerder essentieel omdat je de terminal zo niet hoeft aan te raken. In “normale” tijden is concactloos betalen ook een uitstekende manier om tijd te besparen. Deze betaalwijze is innovatief en steeds populairder in horecazaken! 

Is het iets nieuws?

Helemaal niet. Al sinds 2012 zijn de Edenred-kaarten voorzien van een NFC “Near Field Communication”, -technologie die contactloos betalen mogelijk maakt. Deze technologie is een internationale norm om gegevens uit te wisselen op een veilige manier, op een korte afstand tussen twee terminals en zonder directe kabelverbinding.

Iedereen vindt er zijn gading. De klant is blij omdat hij zijn kleingeld niet moet uithalen, noch zijn kaart moet invoeren en zijn code intikken. Hij bespaart dus veel tijd. De handelaar kan hierdoor ook meer klanten ontvangen in een recordtijd.

Een verhoging van het plafond voor de dagelijkse aankopen!

De aanvraag van de regering om onze verplaatsingen te beperken heeft ons gedrag en onze manier van kopen veranderd. Het initieel plafond voor contactloze aankopen werd vastgelegd op €25. Maar het bedrag van onze aankopen, bij take-away, lokale ondernemers of in supermarkten, ligt vaak hoger dan €25, wat contactloze betalingen onmogelijk maakt.

Daarom heeft Edenred, net zoals de banksector, de beslissing genomen om het plafond van €25 naar €50 op te trekken. Het nieuw plafond is sinds 23 april 2020 van toepassing .

Hoe gebruik je deze technologie?

Het is heel simpel! Om te weten of je contactloos mag betalen moet je kijken of het logo met de vier golfjes getekend is op de terminal. Kijk op je Edenred-kaart, het logo staat er ook op 😊. Als je het op een terminal ziet dan moet je je kaart dichtbij het logo leggen en klaar is kees. Je moet geen code meer intikken, in één seconde heb je betaald! Eenvoudig, snel en veilig!

Overtuigd?

Probeer het zeker uit de volgende keer dat je bij je lokale ondernemer met je Ticket Restaurant, Ticket EcoCheque of Ticket Compliments betaalt.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen