Tonijn- en zalmtartaar

|Recepten

Zin in een fris, gezond, maar bovenal overheerlijk gerechtje? Dan moet je zeker dit recept van chef-kok Barbulescu Adrian Catalin (restaurant Alouette Urban Bistro) eens proberen! Het restaurant is deel van het Europese FOOD-programma en je kan er met Ticket Restaurant betalen. Maar loop niet te hard van stapel: het restaurant ligt in Roemenië, dus googelen heeft niet veel zin. Wat je wel kunt doen, is het adres opslaan voor als je ooit een tripje naar Boekarest plant.  

Klaar om op ontdekkingstocht te gaan? 

Moeilijkheidsgraad: vrij gemakkelijk 
Bereiding: 10 min

Ingrediënten voor 4 personen

100 g tonijnfilet
100 g zalmfilet
60 g avocado
1 rode ui
60 g komkommer
1 snuifje zout

 

het sap van ½ citroen
1 eetlepel olijfolie
10 g sojasaus (zoutarm)
10 g paprika
10 g pesto

Bereiding   

  • Verwijder het vel van de tonijn- en zalmfilets. 
  • Snijd de filets in kleine blokjes en doe die in een kom. 
  • Snipper de rode ui en snijd de avocado en de komkommer in blokjes. 
  • Voeg ze toe aan de kom. Zet koel weg. 
  • Bereid de saus: meng de sojasaus, het citroensap, de paprika en de pesto (ontdek onze huisgemaakte pesto-recept).
  • Vul net voor het opdienen een uitsteekring met je bereiding en giet er de saus over

Evenwichtige en vaak traditionele recepten naar de hand van Europese chef-koks” 

Dit recept werd ontwikkeld in het kader van het Europese FOOD-programma.

FOOD staat voor ‘Fighting Obesity through Offer and Demand’. Het is een Europees project van verschillende publieke en private partners met een gezamenlijk doel: een evenwichtige voeding promoten op het werk

De doelgroepen van het programma vullen elkaar aan: de restauranthouders en cateraars aan de ene kant (aanbod) en de werknemers aan de andere kant (vraag).

Het doel is om werknemers tijdens hun middagpauze toegang te bieden tot een evenwichtig aanbod, dicht bij waar ze werken. Tegelijk worden de restauranthouders en cateraars aangespoord om hun aanbod af te stemmen op de vraag van hun klanten. 

Een beetje info over de chef-kok en het restaurant

Dit recept werd bedacht door Barbulescu Adrian Catalin, chef-kok van het restaurant Alouette Urban Bistro in Boekarest (Roemenië). 

Als restauranthouder werkt hij nauw samen met Edenred en Ticket Restaurant. Bovendien draagt hij zijn steentje bij aan het FOOD-programma om evenwichtige voeding op het werk te promoten

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen