Recept voor heerlijke klaaskoeken

|Recepten

Het hele jaar door kijken we reikhalzend uit naar de eindejaarsfeesten. Niet alleen voor de cadeautjes of om met de hele familie aan tafel te gaan, maar ook voor de heerlijke klaaskoeken 😍 Hieronder vind je ons recept voor deze onweerstaanbare lekkernij: klaaskoeken!

Voorbereiding: 15 minuten

Bereidingstijd: +/- 18 minuten

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Budget:

Wat heb je nodig voor de klaaskoeken?

375 g bloem
2 eieren
30 g verse gist
75 g boter
20 g fijne kristalsuiker
10 cl melk
8 g zout
Parelsuiker
Een elektrische mixer
Bereiding
  • Weeg eerst je ingrediënten.
  • Doe de gist, de melk en het ei in de kom van een elektrische mixer.
  • Voeg geleidelijk de bloem, de boter, de suiker en het zout toe.
  • Kneed het deeg tot het goed gevormd is.
  • Maak een grote bol van het deeg, bedek deze met plastic vershoudfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Verdeel de grote bol deeg in drie kleinere bollen en laat ze rusten tot hun volume verdubbeld is.
  • Maak een cirkel voor het hoofd met 1/3 van het deeg en rol 2/3 van het deeg langwerpig uit voor het lichaam.
  • Snijd het deeg ter hoogte van de borst aan beide kanten in om armen te maken, en onderaan om benen te maken.
  • Laat rusten tot hun volume verdubbeld is en bestrijk met losgeklopt ei.
  • Bak de klaaskoek in de oven op 220 °C gedurende ongeveer 18 minuten.
  • Wanneer de klaaskoek afgekoeld is, geef je hem ogen en knopen op de buik met behulp van de parelsuiker.
  • Je klaaskoek is klaar om op te eten 😉

Zin in meer? Bakken maar!

Voor dit supergemakkelijke recept dat zelfs bij de grootste banketbakkers in de smaak valt, hebben we hulp gekregen van meester-banketbakker Julien Laurent. Met Pâtes et Patons organiseert hij bakkerij- en banketbakkerijworkshops voor iedereen die lekker thuis aan het bakken wil slaan met handige tips en trucs van een professionele kok.

Gezien de omstandigheden gaan de workshops op dit moment uiteraard niet door, maar Julien verwelkomt je graag weer zodra de toestand verbetert. Neem ondertussen zeker een kijkje op zijn Facebookpagina!

Heb je dit recept gemaakt? Krijg je geen genoeg van deze heerlijke klaaskoeken? Post dan een foto van het resultaat op onze Facebookpagina of maak een Insta Story en tag ons!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen