7 originele restaurants in Brussel te ontdekken

|Top

Ticket Restaurant laat jou ook nieuwe adresjes ontdekken, nieuwe restaurants met een leuk concept, een bijzondere sfeer, een aparte keuken, enz. Ver hoef je niet te zoeken naar atypische adressen. Wij selecteerden voor jou enkele restaurants in de hoofdstad die volgens ons absoluut een omweg waard zijn!

The american way: Holy Smoke

Fans van perfect gegaard barbecuevlees zijn hier aan het juiste adres! Holy Smoke laat je wegdromen naar Texas! Naar aloude traditie in het zuiden van de Verenigde Staten wordt het vlees hier langzaam en op lage temperatuur gegaard. Het resultaat? Sappig, mals en gerookt vlees!

Adres: Hallepoortlaan 9-10 - 1060 Brussel

Openingsuren: dinsdag van 19 tot 22.30 uur
woensdag tot zaterdag van 12 tot 14 uur en van 19 tot 22.30 uur

Website

Vegan: Tich

Tich is de hipste concept place to be in Brussel. Eén grote, dynamische ruimte waar het gezellig zitten, wandelen, keuvelen en eten is. Neem zeker je laptop mee om er te werken op deze ultragezellige en comfy plek (getest en goedgekeurd)!

Honger? Alles is er vegan, vers en bio!

Adres: Naamsestraat 25 - 1000 Brussel

Openingsuren: maandag tot vrijdag van 9 tot 18.30 uur
zaterdag en zondag van 10 tot 18.30 uur

Facebook

Eco-verantwoordelijk: Le Local

Le Local is een geëngageerd restaurant, zoveel is zeker. Het motto: van veld tot vork en vice versa. De gerechten zijn verfijnd en inventief, gemaakt met zoveel mogelijk lokale producten uit de korte keten. Het opzet? Het product en dan vooral Belgische streekproducten herwaarderen én landbouwers een correcte prijs betalen. Kers op de taart: Le Local gaat voor zero waste om geen voedsel te verspillen en kookt graag met dingen die anderen zouden weggooien!

Adres: Langehaagstraat 51 - 1000 Brussel

Openingsuren: lunchen kan van dinsdag tot vrijdag van 12 tot 14 uur
brunchen kan op zaterdag van 11 tot 14 uur
dineren kan van dinsdag tot zaterdag van 19 tot 22 uur

Website

Magisch: Vertigo

Op zoek naar een apart en magisch plekje? Check! Vertigo ligt verscholen in hartje Brussel, vlak bij de Zavel. Je komt er via een geheim gangetje waardoor je meteen op de buitenkoer aanbelandt. Hier is het genieten op lange zomeravonden, maar ook in de winter bij de open haard. Wedden dat dit intieme en romantische adresje in Brussel jou meteen charmeert?

Wij raden de heerlijke tapas aan (vooral de planken), de hamburgers met zoete aardappelfrietjes en de geweldige cocktails!

Adres: Rollebeekstraat 7 - 1000 Brussel

Openingsuren: woensdag tot vrijdag van 17 tot 1 uur
zaterdag en zondag van 12 tot 1 uur

Website

Water: NEMO 33

NEMO 33 is hét adres voor waterratten. Met 33 meter diep en 33 graden was dit duikcentrum het diepste zwembad van Europa tot 2014. De duikput reikt tot 33 meter. Voor zowel ervaren duikers als beginners is dit een echt paradijs.

Minder bekend is dat je er ook lekker kunt eten. Je geniet er van Thaise gerechten in een unieke sfeer. Tijdens je lunch of diner kan je de duikers gadeslaan door de grote patrijspoorten. Of wat dacht je van het prachtige terras? Een buitengewone plek die baadt in een onderwatersfeertje!

Adres: Stallestraat 333 - 1180 Brussel

Openingsuren: elke dag van 10 tot 22 uur. Op zondag van 10 tot 21 uur.

Website

Cultuur: Cook & Book

Dit is dé ontmoetingsplek voor fervente lezers, bibliofielen en bibliomanen die hun passie voor boeken willen beleven terwijl ze van lekkere gerechtjes genieten. Een uniek concept van restaurant annex boekhandel in Brussel. 9 boekruimtes, 9 sferen, 2 restaurants. Het idee is eenvoudig: je honger stillen omringd door boeken en strips.
In de zomer is het genieten op het zonneterras met een steengoed boek. Meer moet dat niet zijn!

Adres: Vrijetijdsplein 1 - 1200 Brussel

Openingsuren: maandag tot woensdag van 10 tot 22 uur
donderdag tot zaterdag van 10 tot 23 uur
zondag van 10 tot 21 uur

Website

Belgisch, Belgischer, Belgist: Le Tram de Boitsfort

Eindpunt, iedereen uitstappen! Welkom in Le Tram de Boitsfort, een oude 100 % Belgische tram T7000 die omgebouwd werd tot een 100 % Belgisch frietkraam. Dicht bij het Wiener-plein geniet je van street en slow food. Slowfood zijn etenswaren die lokaal worden geteeld, gerechten die worden bereid met een gezonde ziel én lichaam in het achterhoofd, en maaltijden die bij iedereen in de smaak vallen. De frietjes zijn overheerlijke handgesneden bintjes made in Belgium. Voorgebakken en afgebakken in rundervet! Mjammie! En de hamburgers van zuiver rundvlees komen rechtstreeks van de prachtige weides van ons vlakke land.

Adres: Wienerplein - 1170 Watermaal-Bosvoorde

Openingsuren: maandag tot zondag van 11.30 tot 22 uur, gesloten op dinsdag

Website

Originele eetideetjes waar je Ticket Restaurant kan gebruiken? Ken jij een goed adresje waar je Ticket Restaurant kan gebruiken? Laat het ons zeker weten!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen