Fresheo, de box die je leven verandert

|In de kijker

Heerlijk om na ruim anderhalf jaar aanmodderen door die verdomde COVID-19 weer te kunnen genieten van de pleziertjes van voorheen. Ons sociale leven komt opnieuw op gang: bye bye coronawandelingen, hallo vrienden en collega's. Er is wel een kanttekening, want hoe kom je weer in het ritme na al die tijd?  Vooral aan het einde van de dag lijk je in een hectische mallemolen te zijn beland. Onze werkdag zit er nog maar net op en we beginnen aan de tweede shift. De kinderen ophalen van school, huiswerk maken, koken ... als alles goed gaat!  Toen Fresheo ons voorstelde hun service uit te proberen, hadden we geen idee hoezeer hun box ons dagelijkse leven makkelijker zou maken. We leggen het uit! 👇

Maar eerst, Fresheo, wat is dat precies? 👨

Fresheo is in de eerste plaats Marvin, een 23-jarige jongeman uit Namen. Hij is gek op koken en gepassioneerd door gezonde voeding. Een doorzetter en volhouder. Toen Marvin 13 was, kwam hij opeens heel veel bij. En toen? Hij moest afslanken en probeerde dieet na dieet. Keer op keer een teleurstelling. Hij die zo van eten houdt, kreeg maaltijden voorgeschoteld zonder smaak. En daar werd Marvin allesbehalve vrolijk van.

Toch besloot hij om de handdoek niet in de ring te gooien. Hij volgde een opleiding over voeding en leerde hoe het menselijk lichaam werkt. Marvin ging beter letten op wat hij at en stuurde zijn levensstijl bij. Met succes, want hij viel 50 kilo af! Zonder medische hulp en zonder frustraties. De kers op de taart? Hij kon gewoon blijven genieten van lekker eten!

Met zijn diploma van de hotelschool op zak besliste Marvin zich goed te laten omringen en begon hij aan het Fresheo-avontuur!

Van eigen ervaring tot uniek concept ✔️

Maaltijdboxen zitten in de lift, dat is zeker. Zowat overal in België vind je wel een aanbieder. Hun grote voordeel: alle ingrediënten zitten in de box. Het enige wat jij nog moet doen, is de recepten volgen. Fresheo gaat daarbij nog een stapje verder door de bereide maaltijden opnieuw uit te vinden. Boodschappen doen, aan de kookpotten staan ... dat is verleden tijd. Jij hoeft je maaltijd enkel op te warmen en ervan te genieten.

Maar dat is niet alles! Je krijgt geen junkfood voorgeschoteld. De maaltijden van Fresheo zijn vers, gezond, evenwichtig en volgen het seizoen. Bovendien zitten ze boordevol smaak! 

Goed voor de gezondheid en de smaakpapillen! 🤤

De maaltijden van Fresheo worden bereid door chef-koks, onder het toeziende oog van een voedingsdeskundige. Op de verpakking lees je de voedingswaarden en de bijbehorende Nutri-Score. De ingrediëntenlijst op het etiket is volkomen duidelijk en gemakkelijk te interpreteren.

Aan keuze alvast geen gebrek, want je kunt kiezen tussen tal van vlees-, vis- of vegetarische gerechten. Mamma mia, caramba ... er zijn zelfs glutenvrije of lactosevrije maaltijden. Heb je een allergie of moet je een speciaal dieet volgen? Laat het weten en Fresheo zoek een oplossing.

Wij hebben de ontdekkingsbox getest 📦

Maandag 9 uur: DING DONG, Fresheo aan de deur (of hoe de week in stijl te beginnen)! Stel het je even voor: de vijf maaltijden van je week worden gebracht, zodat jij niet naar de winkel hoeft te hollen. Alles zit netjes in een doos! Haast niet te geloven als je denkt aan je overvolle koffer wanneer je zelf boodschappen gaat doen. Je rijdt met een kleine wagen, oké, maar dan nog ... Alles in één doos? De non-verbale communicatie van mijn partner spreekt boekdelen. Ik hoor hem denken: “Denk je echt dat we genoeg zullen hebben?”.

Sowieso zijn we niet meteen het juiste doelpubliek voor dit soort maaltijdboxen, omdat we graag koken. Dat is voor ons een manier om te ontspannen en te genieten. Maar toen Fresheo ons voorstelde om hun box uit te proberen, wilden we er wel op ingaan. En eerlijk, we zijn overtuigd! De hoeveelheden volstaan trouwens ruimschoots om onze grote magen te vullen. Alle gerechten zijn vijf tot zes dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt dus kiezen wanneer je wat opeet. En als je eens onvoorzien wordt uitgenodigd voor een etentje, hoef je niets weg te gooien!

Het klassieke menu? 🍗

  • Javaanse kip met rijst en broccoli.
  • Gehaktschotel parmentier met spinazie.
  • Kip met dragon, groenteratatouille en rijst.
  • Koolvis met schorseneren, broccoli en geroosterde krieltjes.
  • 8 zoetigheden om de maaltijden gastronomisch af te ronden. Een ENORM, maar dan ook ENORM zwak voor de cookie met witte chocolade en cacao ... Veel te lekker!

Het veggiemenu? 🍅

  • Truffellasagne.
  • Mafé van groenten en tuinbonen met basmatirijst.
  • Couscous van ratatouille en feta (superlekker!).
  • Spaghetti carbonara met prei en chiazaad.

Alles was heel lekker. Vooral de broccoli deed ons watertanden, perfect al dente en heerlijk gekruid. De kinderen hebben de gehaktschotel zowat aangevallen!

Nutri-Score bij de hand! 🅰

Bij elk gerecht staat een Nutri-Score. Zie je die letters die je ook bijvoorbeeld bij Delhaize aantreft? Van A tot E? Fresheo heeft die overgenomen.

Zoals de naam al laat vermoeden, vertelt dit logo je meer over de voedingswaarde van een product. Het gaat om een schaal met vijf letters. Voedingsmiddelen met de letter A in het groen, daarvan probeer je er maar beter zoveel mogelijk in huis te halen. De letter E in het rood wordt dan weer gebruikt voor producten die je het best links laat liggen. Alle Fresheo-gerechten hebben Nutri-Score A of B 😊

Om je box te bestellen, moet je hier zijn 👉 https://fresheo.be/

Heb je al gehoord van Fresheo? Of misschien zelfs al een maaltijdbox geprobeerd? Vertel het ons op onze Facebookpagina.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen