En… tournée générale minérale !

|Origineel concept

Moeite of geen moeite met februari (of een maand van uw keuze) zonder alcohol?
Peanuts, zeg je?
Het kan ons alleen maar goed doen na al wat we bij de feesten te veel gegeten en gedronken hebben!
Dan hebben we een grote uitdaging voor je: Tournée Minerale. Of het nu op het internet is of via een kennis die de uitdaging is aangegaan, je hebt er waarschijnlijk al over gehoord. Tournée Minérale maakt een comeback op 1 februari.

JE WEET HET MISSCHIEN NIET, MAAR ER SCHUILT

een sterk initiatief achter dit idee: de Stichting tegen Kanker. De bedoeling? De Belgische burgers aanmoedigen om een maand geen alcohol te drinken, en hen bewustmaken van de gevolgen van alcohol en van hoeveel we eigenlijk drinken. Je geeft je lichaam niet alleen een ontgiftingskuur, maar alle deelnemers die zich aanmelden voor de actie worden ook uitgenodigd om een gift te doen voor het kankeronderzoek.

Dus, je gaat er dit jaar voor? Surf dan naar .

WE GEVEN JE ALVAST EEN PAAR TIPS OM HET VOL TE HOUDEN

1 - Maak wat mocktails en geniet!
Tournée Minérale staat niet voor je niet amuseren of niets lekkers kunnen drinken. Je doet al de moeite om een goed wijntje te weigeren als je terugkomt van je werk, dus aarzel niet om jezelf te trakteren op een 'lekker' drankje. Ontdek hier heel wat mocktailrecepten!

 

2 - Zoek iemand die wil meedoen.
Alleen is ook goed. Maar met meer is beter!
Je kunt elkaar helpen, ondersteunen en motiveren!

 

3 - Als je uitgaat, kun je terecht in de 'Mineral Bars', die de organisatoren van het initiatief voor je opsommen. Bekijk deze kaart met alle bars, cafés en restaurants in je buurt die meedoen met Tournée Minérale.

 

4 - Zoek restaurants die gratis water aan tafel aanbieden. Ken je de organisatie 'Free Tap Water' nog niet? Je zult de app geweldig vinden, ook nog na Tournée Minérale.

Het concept bestaat uit
een interactieve kaart waarop je de deelnemers die gratis water aanbieden in België vindt. Je kunt ook zelf suggesties doen. Ontdek ze hier!

 

5 - Werk met een spaarvarken en trakteer jezelf!
Naast de gezondheidsvoordelen van Tournée Minérale is er natuurlijk ook het financiële aspect. We weten dat alcohol drinken wat kost (hallo gin-tonic voor € 15). Maak dus van de gelegenheid gebruik om je spaarvarken bij te vullen. En trakteer jezelf begin maart eens goed.
Profiteer van het bedrag dat je hebt gespaard om iets te doen waar je altijd al van gedroomd hebt: een romantisch weekendje, een uitstapje naar de thermen, een spannend avontuur, een dagje winkelen,... Kortom, beloon jezelf!

 

Tip van de dag: gebruik je Ticket Restaurant maaltijdcheques om je mocktails te financieren!

Meer informatie over Tournée Minérale vind je op tourneeminerale.be en op Facebook.
Voor iedereen een fijne Tournée Minérale!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen