Chocolademousse zonder eieren of boter. Een peulschil!

|Recepten

Je bent verslingerd aan chocolademousse maar je eet liever geen boter en eieren? Gelukkig voor jou bestaat er een veganistische versie. Lekker en snel klaar met aquafaba. Aquafawadde? Een nieuw woord dat veel punten oplevert in scrabble? Nope, het is het kookvocht van peulvruchten dat wordt gebruikt als alternatief voor eieren. In dit recept gebruiken we dat van kikkererwten. Trek je keukenschort maar aan!

Niveau: gemakkelijk

Budget:

Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

150 ml van het vocht waarin kikkererwten worden bewaard
150 g pure chocolade
10 g vanillesuiker
1 snuifje fleur de sel
Kokosvlokken als versiering
Bereiding
  • Giet de aquafaba in een kom en klop het op zoals je dat met eiwitten zou doen.
  • Breek de chocolade in stukken en laat die au bain marie smelten. Laat even afkoelen.
  • Doe er een beetje fleur de sel bij.
  • Doe de suiker bij de aquafaba en schep er voorzichtig de gesmolten chocolade onder.
  • Vul er glaasjes mee en zet de chocomousse minstens twee uur in de koelkast.
  • Versier je lekkernij met wat kokosvlokken en serveer. Smakelijk!
De tips van Sylvie, onze voedingsdeskundige
  1. Aquafaba bevat geen vet of suiker, maar wel een beetje eiwit. Gebruik 3 eetlepels om één eiwit te vervangen.
  2. En maak je geen zorgen. Zodra de aquafaba is opgeklopt, proef je geen kikkererwten meer.
  3. Gebruik bokalen in plaats van blikken.

Heb jij het recept uitgeprobeerd? Post een foto op onze Facebookpagina of tag @edenred in je Instagram-story.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen