Belgische aardbeien: een schot in de roos!

|In de kijker

Sinds begin mei liggen er weer overal Belgische aardbeien in de rekken. Deze lokale seizoensproducten zitten boordevol vitamines, zijn gemakkelijk in bereidingen te verwerken en het hele gezin houdt ervan. 

Aardbeien zijn erg geliefd om hun lichte textuur en hun zoete, frisse smaak. Bovendien zijn ze rijk aan vitamine C en helpen ze bij het afslanken, want aardbeien bevatten de minste calorieën van alle fruitsoorten (28,50 kcal/100 g). Van een eenvoudige aardbeiensalade tot een verfrissende sorbet of een klassieke aardbeiencharlotte: deze rode vruchten zijn altijd een schot in de roos! 

Drie soorten op het Belgische podium  

  • Elsanta is de meest courante aardbei. 85% van de Belgische aardbeien zijn van dit ras. Ze zijn rond, felrood, lekker sappig en verkrijgbaar van mei tot juli. Ideaal voor taarten en gebak. 
  • Selva is goed voor 5% van de productie in ons land. Deze aardbeien vind je in juli en augustus in de winkel. Ze zijn perfect voor coulis, compote, taarten en confituur. 
  • Darselect vertegenwoordigt 4 tot 5% van de Belgische productie. Deze variant is groter, erg sappig en verkrijgbaar in juni en juli. Ideaal voor taarten en gebak. 

Hoogstraatse aardbeien, de ster van Vlaanderen!

Hoogstraten is een stad in de Noorderkempen die vooral bekend is om ... Je raadt het al: Hoogstraatse aardbeien!

Het verschil met andere aardbeien? Ze worden geoogst wanneer ze perfect rijp zijn en op dezelfde dag verkocht. Je herkent ze meestal aan het rode logo op een witte achtergrond. Als je de code op het bakje scant, ontdek je zelfs welke teler jouw aardbeien heeft gekweekt!

Door ons onderzoek voor dit artikel hebben we zin gekregen om iets lekkers met aardbeien te maken. Bij Edenred houden we van koken! Daarom delen we graag ons recept voor aardbeientaart. Laat het smaken! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen