Het recept voor de peperonata van restaurant Racines

|Recepten

In een vorig artikel gingen we op bezoek bij restaurant Racines in Elsene. En dat viel in de smaak! Nu hebben we de eer om een van hun meest geliefde vegetarische recepten te delen: peperonata. Dit supereenvoudige paprikagerecht is trouwens niet alleen perfect als aperitiefhapje op wat geroosterd brood, maar ook ideaal als bijgerecht bij een heerlijk stukje vis bijvoorbeeld.  

Laat het smaken! 

 

Bereidingstijd: 1,5 uur  

Moeilijkheidsgraad: makkelijk 

Budget: € 

Dit heb je nodig voor vier personen:

500 g paprika
100 g olijven
50 g kappertjes
50 ml wittewijnazijn of appelazijn 
80 ml extra vergine olijfolie
1 bosje peterselie
Bereiding:
  • Rooster de paprika’s 45 minuten op 200 °C in de oven en draai ze halverwege om.

  • Haal de ovenplaat uit de oven en steek de paprika’s zo’n 30 minuten in een diepvrieszak. Zodra de paprika’s afgekoeld zijn, kun je ze gemakkelijker pellen. 

  • Snijd de gepelde en schoongemaakte paprika’s in reepjes van ongeveer 2 cm lang.

  • Breng op smaak met de olijven, de kappertjesde olijfolie, de azijn en de grof gehakte peterselie.  

 

Heb je dit recept uitgeprobeerd? Vertel er ons ALLES over op onze social media! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen