Zelf sushi maken? Een makkie!
|
Vind je sushi maken te moeilijk of omslachtig? Wees gerust, je hoeft echt geen Japanse genen te hebben om in een handomdraai lekkere sushi te serveren. Volg de stappen in dit filmpje en ... SMULLEN MAAR 😊
Leg je matje klaar, we gaan rollen! 🍣
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Budget: €€
Bereidingstijd: 40 min.
Wat heb je nodig voor 10 Californische sushirolletjes?
2 norivellen
Sesamzaadjes
1 eetlepel bloemsuiker
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel verse kaas
1 avocado
¼ komkommer
Tempuragarnalen
Ronde rijst
Een bamboematje
Bereiding
- Spoel de rijst 1 minuut lang onder koud water.
- Breng 15 cl water aan de kook en laat de rijst 2 minuten garen.
- Laat de rijst 10 minuten zwellen op een zacht vuurtje, met een deksel op de pan. Laat volledig afkoelen.
- Breng de azijn aan de kook, samen met de suiker en het zout. Laat afkoelen.
- Roer dit mengsel door de koude rijst.
- Leg het bamboematje op een snijplank en plaats er een norivel op.
- Breng op het norivel een laag rijst aan en dek af met plastic folie. Leg daarop een tweede snijplank. Draai om.
- Garneer het norivel met komkommer, avocado, verse kaas en een gefrituurde tempuragarnaal.
- Rol de sushi stevig op.
- Versnijd de rol in porties.
- Bestrooi met sesamzaadjes.
- Lekker met een zoete of hartige sojasaus!
En, tevreden over je sushi-experiment? Post een foto op onze Facebookpagina of tag ons in je Instagram-story.
Viel het tegen? Geen nood: bestel sushi via Uber Eats bij je favoriete Japanner in de buurt en betaal met je Ticket Restaurant 💳
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.