Getest door de redactie: Little Green Box, de 'zero waste'-maaltijdbox met lokale bioproducten!

|Lifestyle

Bij de start van een nieuw schooljaar vallen er altijd heel wat nieuwtjes te rapen. Zo kondigden we in september onze gloednieuwe samenwerking met Little Green Box aan. Voor wie het nog niet weet: Little Green Box is een zo goed als 'zero waste'-maaltijdbox met overheerlijke, lokale, biologische seizoensproducten! Heel wat eigenschappen die de concurrentie het nakijken geven ... Geen wonder dus dat we deze box graag wilden testen!  

Wat ons vooral zo enthousiast maakt, is dat je deze maaltijdbox voortaan online kunt bestellen met Ticket Restaurant en Ticket EcoCheque (want ja, deze box draagt het BIO Certisys-label, daarover hadden we het in dit artikel). Oh YES! Deze maaltijdbox wilden we vliegensvlug bestellen, testen en aan jou voorstellen!

Verrassing: een vriendelijke glimlach en ongelofelijk verse producten!

De bel gaat. Er staat iemand met een stralende glimlach voor de deur. “Hallo, ik ben van Little Green Box. Pas op, het is zwaar!” En dat is zeker niet gelogen. Vier maaltijden voor vier personen, dat weegt wel wat! Gelukkig schieten er twee gespierde armen te hulp. 

Wanneer je de box opent, val je van de ene verrassing in de andere! Onverpakte groenten in overvloed, recht van het veld. Vacuüm verpakt vlees en verse kaas, rechtstreeks van bij de boer. Snel pakken we alle ingrediënten uit en leggen ze in de koelkast.

Absoluut een kolfje naar de hand van 'zero waste'-fanaten. De specerijen zitten bovendien in glazen potjes, en de kruiden in stoffen zakjes. 

Een vleugje gastronomie op je bord

Omdat we deze box voor het eerst testen, viel onze keuze op de 'Gastronomy'-versie. Klasse, toch? Het restaurantgevoel ook thuis ervaren, dat spreekt ons wel aan! Deze Little Green Box bevat recepten van de Belgische chefs Frédéric César en Ghislain Lokembo.

Op elke receptfiche wordt de chef kort voorgesteld en vind je ook de typische eigenschappen van diens keuken terug. Ook handig: op de fiches staan de ingrediënten en hulpmiddelen die je nodig hebt voor het gerecht.

En we zijn vertrokken! Trui uit, schort en koksmuts aan!

Omdat de kinderen geen zin hebben, besluiten we om gezellig met z'n tweetjes te koken. En het moet gezegd: we keken er erg naar uit om samen nieuwe recepten te ontdekken en klaar te maken. Wanneer we welke maaltijd gaan eten, beslissen we wel met het hele gezin.

DAG 1 - Vegetarische hamburger met Aziatische pompoenpuree 

VERDICT: top! Thuis eten we eigenlijk niet zo vaak vegetarische gerechten, maar zowel de kinderen als wij vonden het erg goed meevallen. Onze absolute favoriet: de aardappelpannenkoekjes! Die zijn niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar geven het gerecht ook een originele toets.

DAG 2 - Lamsgehaktballetjes met geroosterde wortel en venkel

VERDICT: dit gerecht viel erg in de smaak bij ons, maar iets minder bij de kinderen! Wel was er een grote doorbraak aan tafel: Eloïse heeft venkel leren eten! Helaas waren de kinderen niet helemaal overtuigd! Onze absolute favoriet: de koude saus met geitenkaas en kruiden!

DAG 3 - De hof van Eden

VERDICT: dit kleurrijke gerecht boordevol vitaminen sprak ons eerlijk gezegd niet zo erg aan ... en ook nadien waren we niet overtuigd. Dit was een 100% vegetarisch gerecht op basis van groenten met bijzondere smaken: bloemkool, knolselderij, boerenkool, pastinaak ... Alles wat je maar kunt wensen voor een gezond, winters gerecht! Toch was dit geen verloren gerecht, want onze kinderen hebben een aantal nieuwe groenten leren kennen!

DAG 4 - Herinneringen ophalen aan Italië

VERDICT: FANTASTISCH! Geen kruimel lag er nog op onze borden! Alles was op, letterlijk! De aardappelen kruiden met wat paprikapoeder was een absoluut topidee. Zo konden we die Belgische favoriet toch eens in een nieuw kleedje steken!  Onze absolute favoriet: de kruidenpesto en de gegrilde hamburger met geitenkaas ... Om je vingers bij af te likken!

Wat is nu het eindoordeel: opnieuw bestellen of niet?

Wij vonden het eerlijk gezegd een FAN-TAS-TISCHE ervaring. Omdat we niet elke dag boodschappen moesten doen, hadden we alle tijd om rustig te koken. De producten zijn bovendien ultravers en afkomstig van lokale producenten. De recepten zijn origineel en we hebben nieuwe producten, kruiden en smaken leren kennen!

De gerechten zijn ook gemakkelijk te bereiden, waardoor we al snel een routine ontwikkelden. Eerst zetten we alle ingrediënten klaar, en daarna volgden we de recepten stap voor stap. Geen enkel gerecht is mislukt en daar zijn we best trots op!

Wij raden Little Green Box dus zeker aan, maar misschien eerder een andere formule met minder dan vier maaltijden. Want soms willen we ook gewoon op het moment zelf kunnen beslissen wat we op tafel toveren.

Ook belangrijk is dat je de box eenmalig kunt bestellen. Dat is erg leuk: je bestelt gewoon wat je wilt, wanneer je wilt – met of zonder abonnement!

Goed om te weten: Little Green Box is een jonge, Waalse onderneming die gestaag aan het groeien is. Jammer genoeg beschikt het bedrijf nog niet over de infrastructuur en logistiek om hun boxen ook in Vlaanderen te leveren. In de omgeving van Brussel leveren ze wel. Woon je in Vlaanderen en ben je benieuwd? Weet dan dat Little Green Box er alles aan doet om hier zo snel mogelijk op in te spelen en de boxen in heel België te bezorgen! We houden je uiteraard op de hoogte. Werk je in de omgeving van Brussel? Dan kun je de maaltijdbox natuurlijk op je werk laten bezorgen!

Meer info? Surf naar www.littlegreenbox.be 

Heb jij deze maaltijdbox al getest? Of heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen