Terrassen en buitenruimtes: wij delen onze favoriete restaurants

|Top

De mooie dagen komen er stilaan aan. Tijd om opnieuw onze favoriete restaurants in de buurt op te zoeken! Uit eten gaan op restaurant, dat smaakt. Maar in een unieke setting smaakt alles nóg beter.

We maken het je graag gemakkelijk en zetten daarom voor jou 7 Belgische adresjes met een fantastisch terras op een rij. De kers op de taart? Al deze zaken aanvaarden je maaltijdcheques van Edenred. Dat wordt genieten deze zomer!

Een terrasje, buiten op het platteland, een groene oase of een toeristische hotspot ... Op deze 7 fantastische plekken geniet je van gezellige momenten samen met vrienden of familie.

Le Zinneke 🦐

Le Zinneke in Schaarbeek doet je watertanden met zijn Belgische en Franse specialiteiten. Aan keuze geen gebrek in dit restaurant! Garnaalkroketten, stoofvlees, rundercarpaccio ... Maar hun specialiteit zijn mosselen (maat Golden), met maar liefst 70 verschillende bereidingswijzen. Voor de zoetekauwen hebben ze ook typisch Belgische desserts.

En het allerleukste? Het ruime buitenterras, waar je in alle rust kunt tafelen.

📍 Vaderlandsplein 26, 1030 Schaarbeek

📱 02 245 03 22

💻 Bekijk hun menu op Le Zinneke

📅 Van woensdag t/m zondag van 12 tot 22.30 uur

Le Flore 😀

Op zoek naar een toffe plek om te eten? Dan ben je bij Le Flore aan het juiste adres! Dit bijzonder sfeervolle restaurant in Brussel werkt met verse en lokale producten. Hier wil je echt nooit meer weg!

Kroketten met krab, gegrilde inktvis, ceviche van zalm, wafels met foie gras ... Er is voor ieder wat wils. En dan heb je de dessertkaart nog niet gezien!

De locatie? Tussen de bomen van het Terkamerenbos. Deze idyllische setting maakt van Le Flore een chique en gezellige plek in de hoofdstad. Maar wat écht het verschil maakt, is de vredige en ontspannen sfeer op het buitenterras. De groene omgeving en de sublieme decoratie dompelen je onder in een oase van rust. Een streling voor het oog. En voor je smaakpapillen!

📍 Floralaan 3, 1000 Brussel

📱 02 343 04 24

💻 Bekijk hun menu op Le Flore

📅  Van woensdag t/m vrijdag van 15 tot 23.30 uur, zaterdag van 11 tot 23.30 uur en zondag van 11 tot 18 uur

 

 

Kaffabar

Een mooie setting, gezonde en lekkere gerechten, een grote keuze aan koffies en chocolademelk ... Bij Kaffabar kun je gezellig bijpraten met vrienden of genieten van wat me-time.

Verwen jezelf met een heerlijke vegan bowl, bijvoorbeeld met passievrucht. Proef van hun huisgemaakte thee of koffie. Of ga voor een smoothie. Zoet of hartig, het kan allebei.

Op het terras in hartje Brussel kom je lekker tot rust. Geniet van de buitenlucht, van hun heerlijke streekgerechten én van het prachtige zicht op de stad.

📍 Rouppeplein 1, 1000 Brussel 

📱 0498 42 66 84

💻 Bekijk hun menu op Kaffabar

📅 Van dinsdag t/m vrijdag van 8 tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 18 uur

 

 

Le Montjoie 🥩 🍢

Bij Le Montjoie staan verschillende specialiteiten op de kaart, zoals de brochettes van sint-jakobsvruchten gemarineerd in avocado-olie als voorgerecht. Daarnaast heb je keuze uit een waaier aan vis, vlees, groenten …

Eet je graag een stukje vlees? Dan heb je keuze uit een runderbrochette of huisgemaakte Luikse balletjes. Liever vis? Probeer dan de gerookte forelfilet met een originele salade. Heerlijk!

Le Mointjoie ligt tegenover de kerk, in een gezellig dorp. Op het zuidgerichte terras is het heerlijk genieten in het zonnetje. 

📍 Rue du Ternia 1, 5670 Viroinval

📱 060 39 92 24

💻 Bekijk hun menu op Le Montjoie

📅 Van donderdag t/m zondag van 11 tot 22.30 uur

 

 

Le D'Arville 🌼

Al gehoord van het restaurant Le D’Arville? Nee? Laat ons dan hun menukaart voorstellen. Wedden dat het water je in de mond komt?

Beginnen doen we met dit heerlijke voorgerecht: crémeux van aardpeer overgoten met vleessaus met koffie. Voor de vleesliefhebbers is er de boterzachte eendenborst met bordelaisesaus. Het vlees smelt op je tong! Maar ook aan de vegetariërs hebben ze gedacht. De witte asperges met een mousseline op basis van Duvel zijn een culinair feestje.

Afsluiten doen we in schoonheid met de moelleux au chocolat afgewerkt met passievrucht. Dit restaurant verwelkomt je in een modern ingerichte 19e-eeuwse hoeve in Wierde. De tuin en het terras nodigen uit om te genieten van het mooie zomerweer. 

📍 Rue d’Arville 94, 5100 Wierde

📱 081 46 23 65

💻 Bekijk hun menu op Le D’Arville

📅 Donderdag van 19 tot 20.30 uur, vrijdag en zaterdag van 12.30 tot 13.30 uur en van 19 tot 20.30 uur, en zondag van 12 tot 13.30 uur

Mirage 🍲

Mirage bedient je culinair perfect op je wenken. Begin bijvoorbeeld met de gerookte zalm met asperges en dille.

Vleesliefhebber? Het lamsvlees met rodecurrysaus is o-ver-heer-lijk! Voor wie graag vis of zeevruchten eet, is er zeetong met een tartaarsausje of kreeftensoep.

Op het gezellige terras is het leven goed. Héél goed.

📍 Brusselsestraat 99, 9200 Dendermonde

📱  052 55 48 26

💻 Bekijk hun menu op Mirage

📅 Van donderdag t/m maandag van 12 tot 14 uur en van 18 tot 22 uur, behalve op zondag van 12 tot 15 uur en van 18 tot 22 uur

BOON 🥗

Zoek je een innovatieve keuken rijk aan smaken, dan is BOON dé place to be. Hun quinoasalade met geitenkaas is één en al smaakexplosie.

Mag het een iets stevigere hap zijn? Met de geroosterde boterhammen zit je zeker goed. Neem die met ricotta en waan je even in Italië. Voor de vegetariërs is er een overheerlijke groentecurry. Eindigen doen we met de befaamde chocoladetaart van BOON, met of zonder frambozencoulis.

Het restaurant is gevestigd in het voormalige ijssalon Veneziana. Zoek een plaatsje in de binnentuin en geniet er van de zalige rust.

📍 Geldmunt 6, 9000 Gent

📱  0480 69 43 90

💻 Bekijk hun menu op BOON

📅 Van maandag t/m vrijdag van 11.30 tot 17 uur, lunch tot 15 uur

 

Loopt het water je in de mond? Niet onlogisch! Als je nog eens een adresje zoekt om lekker in de zon te tafelen, denk dan zeker aan dit lijstje. Ideaal om nieuwe smaken te ontdekken.  

En wat zijn jouw favoriete restaurants? Vertel het ons op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen! Volg ons op de sociale media. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe adresjes die de maaltijdcheques van Edenred aanvaarden.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen