Het verhaal van een foodista!

|Lifestyle

We ontmoetten Romane, een echte foodista, die de Brusselse straten afschuimt op zoek naar de beste producten. Net als wij betaalt ze alles met haar Ticket Restaurant. Ze vertelt ons haar culinaire gewoontes en tips.

IDENTITEITSKAART

Voornaam? Romane

Hobby’s? Toneel, wandelen … en koken!

Je favoriete Belgische gerecht? Bier, telt dat ook? 😉 Neen, grapje! Luikse wafels zijn mijn absolute favoriet!

Vanwaar kom je? Van een kleine gemeente in het westen van Frankrijk.

Wat vind je leuk aan België? De levenskwaliteit en de goede werkomstandigheden. De dynamiek in Brussel en het multiculturele karakter van de stad. En de Belgische voetbalsupporters.

AANGEZIEN JE ZO GRAAG KOOKT, GA JE WELLICHT OOK OP ZOEK NAAR DE BESTE INGREDIËNTEN. HOE GA JE TE WERK?

Boodschappen doen is voor mij pure fun! 80 % van mijn aankopen koop ik op de markt (overdekt of in de openlucht): fruit, groenten, kruiden, kaas, boter enz. Al die geuren opsnuiven en veel keuze hebben, dat is echt genieten voor mij. De rest haal ik dan in de supermarkt.

Ik moet toegeven dat ik altijd eerst naar de afkomst en de labels op de producten kijk. Een simpel voorbeeld: ik koop liever biologische tomaten uit België dan ‘biologische’ tomaten uit Spanje.

MAG IK ER DAN OOK VAN UITGAAN DAT JE VOORAL SEIZOENSPRODUCTEN KOOPT?

Ja, of toch zo goed als! Ik pas mijn recepten en menu’s aan naargelang de beschikbare seizoensgroenten- en fruit: boerenkost in de winter en ratatouilles in de zomer.

In de winter heb je wel minder verschillende soorten seizoensgroenten … Maar met een beetje verbeelding maak je hier tientallen verschillende gerechten mee. Zo verwerk ik pompoen op verschillende manieren: in een soep, geroosterd in de oven, in een quiche en zelfs in gebak … Ah ja, en pompoen past ook perfect bij zoete aardappelen!

In de winter zijn er ook wortelen, prei, snijbieten, witlof, diverse koolsoorten en zo veel meer!

WAAROM KIES JE ERVOOR OM VOORAL SEIZOENSPRODUCTEN TE ETEN?

Eerst en vooral: ze zijn goedkoper. Op een volle winkelmand maakt dat echt wel een verschil!

Bovendien zijn seizoensproductenintenser van smaak en verser.

Het ecologische aspect ligt me tot slot ook nauw aan het hart, want deze producten moeten niet eerst de halve wereld rond. Seizoensproducten uit eigen streek, dat is zo belangrijk.

WELKE RESTAURANTS KUN JE ONS AANRADEN?

Voor een lunch ga ik vaak naar Chez Josy in Watermaal-Bosvoorde. Deze kruidenierswinkel/eettent biedt gezonde en verrassende gerechten aan.

's Avonds ga ik graag naar Dolma in Elsene. Dit restaurant serveert vegetarische gerechten op basis van seizoensproducten. Een leuk adresje om kennis te maken met de vegetarische keuken. Ook de dagschotels zijn er bijzonder gevarieerd. Ze hebben zelfs een buffet à volonté!

En de kers op de taart? Beide restaurants aanvaarden Ticket Restaurant.

EN HOE ZIT HET MET DE PRIJZEN?

Voor een lunch bij Chez Josy betaal je niet zo veel, maar Dolma zit eerder in de middenklasse (€ 30 à 40).

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen