Recept voor gazpacho

|Recepten

Stel je voor: je zit op een zomers terrasje in Spanje van de zon te genieten terwijl je van een frisse kom gazpacho drinkt ... Kriebelt het al om te vertrekken? Dan helpen wij je op weg met een supersimpel recept voor authentieke Andalusische gazpacho! 

Están listos? ¡Vamos! 

Voor vier glazen heb je het volgende nodig: 

6 tomaten
1 rode paprika
1 groene paprika
1 komkommer
2 uien
4 teentjes knoflook

2 lente-uitjes
2 sneetjes casinobrood
Verse basilicum
4 eetlepels olijfolie
1 kleine chilipeper (naar smaak te bepalen)
Peper en zout

Bereiding: 

  • Snij eerst de tomaten, paprika, komkommer, uien en knoflook in stukjes.
  • Hou enkele stukjes paprika en komkommer opzij. Deze heb je later nodig voor de garnering.
  • Doe de rest van de groentestukjes in een blender en mix
  • Voeg het casinobrood toe en mix het geheel opnieuw.
  • Voeg naar smaak zout, peper, olijfolie en chilipeper toe en mix
  • Laat de gazpacho minstens 2 uur in de koelkast rusten.
  • Verdeel de koude soep over de glazen en garneer met de overige stukjes paprika en komkommer. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
  • Smakelijk!

Droom je weg naar zuiderse oorden? Dan is onze missie geslaagd! 

Heb je tips om gazpacho nog lekkerder te maken? Deel ze dan op onze Facebookpagina! 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen