Recept voor een op-en-top Belgisch #suikertaartje
|
Tip voor fijnproevers! Onze banketbakkerschef Julien, de oprichter van Pâtes et Patons, deelt zijn recept voor suikertaart - en het is een schot in de roos! Van deze lekker zoete, gezellige en op-en-top Belgische gebakklassieker krijg je nooit genoeg. Bekijk snel onze video om het recept te ontdekken 🎥
Pssst: neem ook een kijkje op de Facebookpagina van Julien voor nog meer lekkere recepten 😊
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Budget: €
Voorbereiding: 40 min
Bereiding: 18 min
Wat heb je nodig voor drie taartjes van 300 g?
500 g bloem
200 ml melk
25 g verse bakkersgist
4 eigelen
200 g boter
25 g fijne kristalsuiker
8 g zout
250 g blonde cassonadesuiker
200 ml verse room
Bereiding van het deeg:
- Meng de gist, de melk en de drie eigelen in een mixer.
- Voeg geleidelijk de bloem, daarna de boter en tot slot de suiker en het zout
- Kneed het deeg tot het mooi glad is en stop dan met mengen. Laat het niet te lang draaien.
- Maak een grote bal van het deeg, bedek deze met plastic folie of een doek en laat 10 minuten rusten.
- Verdeel de grote deegbal in drie balletjes van 300 g, bedek ze met plastic folie of een doek en laat ze 10 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rek het deeg uit op de taartvorm.
- Vorm de randen door het deeg aan te drukken met de achterkant van een mes.
- Kleur de randen lichtjes met een beetje eigeel.
Bereiding van de taart:
- Neem de cassonadesuiker en strooi deze gelijkmatig over de hele taart.
- Giet vervolgens de verse room op de taart en spreid dit goed uit.
- Leg drie klontjes boter verspreid op de taart.
- Zet de taart 18 minuten in de oven op 200 °C.
- Smakelijk!
Wat vind je van dit taartje? 😀
Post een foto op onze Facebookpagina of tag ons op Instagram.
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.