Recept: heerlijk zoete appelflappen

|Recepten

De winter komt dichterbij, de temperaturen zakken stilaan ... En wat is er in deze periode gezelliger dan smullen van een lekker warm gebakje? 😊 Oktober is dus de perfecte maand voor heerlijke recepten met appelen! Onlangs deelden we een artikel over hoe je in elk seizoen de geknipte appelen voor jouw recept kiest.

In dit filmpje ontdek je ons recept voor appelflappen. Een krokant deegkorstje, zoete appelmoes ... Een echte verwennerij voor onze smaakpapillen!

Voorbereiding: 30 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Budget:

Voor hoeveel appelflappen ? 8

Wat heb je nodig?

250 g bloem
100 ml lauw water
20 g verse bakkersgist
1 ei
75 g boter
5 g zout

Een snufje kaneel
20 g fijne kristalsuiker
3 appelen
een scheutje water
10 g suiker

Stap 1 : Bereiding van het deeg

  • Weeg eerst je ingrediënten.
  • Giet de gist, het water en het ei in de keukenmachine.
  • Voeg geleidelijk de bloem, de boter en het zout toe.
  • Kneed het deeg tot het glad en goed gevormd is.
  • Maak een grote bol van het deeg, bedek deze met plastic vershoudfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Verdeel de grote deegbol in balletjes van 60 g.
  • Laat rusten tot hun volume verdubbeld is.

 

Stap 2 : Bereiding van de appelmoes

  • Schil de drie appelen en snij ze in kleine stukjes.
  • Breng in een pot een beetje water met suiker aan de kook.
  • Voeg de appelstukjes toe en laat ze op een zacht vuur stoven. Roer af en toe, tot de appelmoes klaar is.

 

Stap 3 : Bereiding van de appelflappen

  • Rol elk deegballetje uit tot een ovaal van zowat een hand groot en ongeveer 3 mm dik.
  • Leg een eetlepel appelmoes in het midden en strooi er wat kaneel over.
  • Maak de randen tot de helft vochtig met water en een kwast, en vouw de appelflappen zo toe dat de randen mooi op elkaar liggen.
  • Druk de randen aan zodat ze niet loskomen en strijk de appelflappen in met wat losgeklopt ei.
  • Prik met een schaar in de bovenkant van de appelflappen om de lucht bij het bakken te laten ontsnappen en strooi er een beetje fijne suiker over als decoratie.
  • Zet de appelflappen in de oven op 220 °C en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin.

 

Laat even afkoelen en ... smakelijk!

Voor dit supergemakkelijke recept op het niveau van de grootste banketbakkers hebben we hulp gekregen van meester-banketbakker Julien Laurent. Met Pâtes et Patons organiseert hij bakkerij- en banketbakkerijworkshops voor iedereen die lekker thuis aan het bakken wil slaan met handige tips en trucs van een professionele kok. De workshops duren meestal drie tot vier uur, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het recept. Zin om ze te ontdekken? Neem een kijkje op de Facebookpagina!

Heb je dit recept gemaakt? Krijg je geen genoeg van deze heerlijk zoete appelflappen? Deel je creatie dan met ons op onze Facebookpagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen