Recept: financier natuur of met frambozen

|Recepten

Midden in het frambozenseizoen schotelen we jou een makkelijk, overheerlijk en lokaal seizoendessertje voor: een huisgemaakte financier! Een financier is een gebakje op basis van amandelen, suiker en bloem. Je kunt ze zonder garnituur eten of met frambozen om je dessert een kleurrijk tintje te geven.

Bekijk dit filmpje en ontdek hoe je in een handomdraai heerlijke financiers maakt! 

Bakken maar! 

Bereidingstijd: 30 minuten 

Moeilijkheidsgraad: makkelijk 

Budget: € 

Wat heb je nodig voor 22 mini taartjes?

150 g amandelpoeder
75 g bloemsuiker
60 g bloem
120 g vers eiwit
150 g boter
Enkele frambozen (optioneel)

Een garneerspuit
Een houten spatel
Een pannenlikker
Een zeef
Bakvormpjes
Bereiding:
  • Giet het amandelpoeder, de suiker en de bloem in een kom en meng goed door elkaar.
  • Maak een beurre noisette door de boter op een matig vuur te laten smelten in een steelpan en lichtjes te laten kleuren. De gesmolten boter begint te schuimen. Roer erdoor met een houten spatel. Na 30 seconden begint de boter te sissen, ze krijgt een lichte kastanjebruine kleur, geeft een hazelnootgeur af en stopt met schuimen. De beurre noisette is klaar. Je mag het vuur uitzetten.
  • Filter de beurre noisette met een zeef.
  • Giet de gezeefde boter in de kom.
  • Roer erdoor met een houten spatel.
  • Voeg de eiwitten toe en meng.
  • Giet het deeg in de garneerspuit en beboter de bakvormpjes indien nodig.
  • Vul ze voor ¾ om te voorkomen dat ze overlopen tijdens het bakken.
  • Stop indien gewenst een framboos in de financiers.
  • Zet ze 15 minuten in de oven op 180 graden.
  • Smullen maar!

Om je een supergemakkelijk receptje te geven op het niveau van de grootste banketbakkers, hadden we hulp van Julien Laurent, banketbakker. Hij organiseert bakkerij- en banketbakkersworkshops van Pâtes et Patons, die toegankelijk zijn voor iedereen die een recept wil maken met advies en tips van een professionele chef-kok. De workshop duren tussen 3 tot 4 uur, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het recept. Wil je ze ontdekken? Neem een kijkje op zijn Facebook-pagina!

Geeft dit recept je nog meer zin om te bakken? Heb jij dit recept gemaakt? Post het resultaat op Facebook 

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen