Onze favoriete hamburgerrestaurants!

|Top

Ahhh hamburgers, ze staan blijkbaar bovenaan de lijst van de zeven hoofdzonden van de redactie. Thuis geleverd, om mee te nemen of om te verorberen op een terrasje, dat gelukzalige gevoel wanneer we onze tanden erin zetten verandert niet! Het spreekt voor zich dat we zo evenwichtig en gezond mogelijk moeten eten, maar af en toe eens zondigen kan geen kwaad. Aan dit heerlijke broodje vol lekkere ingrediënten met een dubbele portie kaas en saus kan toch niemand weerstaan?

Onze 10 favoriete adresjes waar je je hamburger met Ticket Restaurant kunt betalen!

Je vindt ze zowat overal in België.

Ellis Gourmet Burger

Met restaurants in meer dan 11 grote steden in België is de keten Ellis Gourmet Burger duidelijk een vaste waarde in ons land geworden. Hun doel staat duidelijk op hun website te lezen: betere burgers serveren! Hoe? Door dagelijks met de beste producten te werken en hun recepten continu te verfijnen. Ellis doet hiervoor een beroep op specialisten en sterrenchefs. 

Terras : ☑️

Be Burger

Je vindt dit restaurant op maar liefst zeven locaties, waaronder Brussel, Wemmel, Zaventem en Waterloo. Be Burger zet in op vijf pijlers: een knapperig briochebroodje, hoogwaardige producten (lokale groenten en 100 % Black Angus-rundvlees), originele twists die het verschil maken en – last but not least – échte Belgische frietjes gebakken in rundsvet!

Terras : ☑️

Manhattn’s Burgers (Brussel, Gent en Antwerpen)

Wedden dat je meteen verkocht bent? Een New Yorks adresje ... in België! Manhattn’s is het concept van de twee Belgische broers Phil en Jerry. De ene is een gastronoom met een bijzondere affiniteit voor de Amerikaanse keuken, de andere heeft in Manhattan gewoond, waar hij wafels (Belgische of course) verkocht. 

In 2014 openden de twee broers hun eerste restaurant in de Louizalaan met maar één doel voor ogen: de mensen laten proeven van het bruisende New York, gewoon in België. Wat wil je nog meer?

De dagverse hamburgerbroodjes komen recht uit de oven van bakkerij Little Italy. Het gegrilde rundvlees draagt het Irish Angus-label. De frietjes – van verse aardappelen uit de streek – worden twee keer gebakken (zoals onze Belgische traditie het wil). Bovendien zijn al hun sausjes huisbereid. 

Terras : ☑️

 

Geraak je niet in een hamburgerrestaurant, dan komt die burger toch gewoon naar jou? Je vindt deze drie adresjes namelijk ook op Uber Eats

Onze lokale favorieten

Alfons Burger

Overheerlijke hamburgers gemaakt van kwaliteitsvlees, verse broodjes en lekker knapperige frietjes. Dit restaurant laat je kennismaken met de ‘burgernomie’, de perfecte mix tussen een kwaliteitsburger en mooie ingrediënten.

Parklaan 15 (Kerkplein)
1930 Zaventem
T +32 2 828 50 30

Brusselstraat 193 (Kerkplein)
1702 Groot-Bijgaarden
T +32 2 465 45 55

Terras : ☑️

Chez Bichon

Chez Bichon was in de jaren 30 een klein bistro-restaurant, en vandaag een waar paradijs voor burgerliefhebbers. Stel dat dieet nog maar even uit, want de hamburgers zijn hier werkelijk hemels!  

Roodebeeksteenweg 590
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
T + 32 475 44 46 33

Terras : ☑️

Le Saint Paul

Le Saint Paul is zowat het hoofdkwartier van de marketingafdeling van Edenred, dames en heren. Hét adres voor burger loversOp de kaart staan een tiental burgers met verschillende soorten kaas. Elk exemplaar is bovendien piekfijn afgewerkt met een heerlijk sausje van het huis! Reblochon? Chimay? Taleggio? Roquefort? Maredsous? Kun je niet kiezen? De ‘Pepper’ is wat ons betreft een absolute aanrader! 

Vorstlaan 163
1160 Oudergem
T +32 2 675 46 60

Terras : ☑️

I Love Burger – Wezet

Een verrassend concept met de HAMBURGER als mascotte. Geen Amerikaanse versie, maar een chique en originele hamburger met hoogwaardige en artisanale ingrediënten. Vaarwel fastfood, welkom fastgood! 

De aanlokkelijke kaart maakt kiezen haast onmogelijk. Er is voor ieder wat wils, en liefst zo veel mogelijk.

Rue du Collège 33
4600 Wezet
T +32 4 379 73 28

Take-away : ☑️

Twenty Buns – Bergen

Je vindt hier een grote selectie huisgemaakte hamburgers, maar ook typische hapjes, ‘American style’ gegrild vlees, salades en talrijke andere lekkernijen. Leuke extra? Elke eerste zondag van de maand organiseert het restaurant een lekkere brunch! Tot binnenkort? 

Rue de la clef 18
7000 Bergen
T +32 65 36 32 22

Take-away : ☑️

Happy’s - Waver

Hier word je happy van! Wij krijgen al het water in de mond van de kaart alleen: hamburgers, salades, diverse hapjes, pasta … Het geluk lacht je hier toe! 

Chaussée des Collines 106
1300 Waver
T +32 10 22 22 40

Terrasse : ☑️

Comptoir 17- Doornik

In Comptoir 17 zijn de hamburgers echte pareltjes. En wanneer de kelner jouw exemplaar op tafel zet, komen de heerlijke geuren je meteen tegemoet: een vleugje koriander, een plakje gebakken foie gras, gekaramelliseerde uien ... Dat is Comptoir 17! Verder staan er ook heel wat salades en originele wraps op de menukaart. 

Grand Place 17
7500 Doornik
T +32 69 84 30 35

Terrasse : ☑️

Ga je in een van deze restaurants een hamburger eten? Post een foto op onze Facebookpagina!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen