Les Six Colonnes: zeevruchtenschotels om van te watertanden

|Op bezoek bij

Les Six Colonnes prijkt al meer dan twintig jaar op de hoek van de Chaussée de Bruxelles en de Chaussée de Tervuren in Waterloo. Dit restaurant is het neusje van de zalm voor wie houdt van culinaire topgerechten. Dit artikel schrijven, voelt bijna als een marteling. Want wat kriebelt het om opnieuw op dat mooie terras van een heerlijke zeevruchtenschotel en een lekker frisse chardonnay te genieten. Dus ze mogen ons hier zeker verwachten zodra de horeca op 8 mei zijn deuren weer mag openen! Waarom? Je leest het hier! 👇

De zeevruchtenschotels geven je het water in de mond. 🤤

Je kunt deze schotels ter plaatse eten of afhalen voor thuis. Afhankelijk van het seizoen heb je keuze uit: kreeft belle-vue (gebakken of à l’armoricaine), 'Fine de Claire' oesters, wulken, kreukels, langoustines, venusschelpen, noordzeekrab, kamschelpen en andere dagverse parels uit de zee.

Toch liever vlees? Dat kan! Op de kaart van dit 'brasserie-restaurant' staat een ruime waaier aan traditionele Belgische en Franse gerechten, waaronder tartaar van rund, hertenpaté, foie gras en vol-au-vent van fazant. “We hebben in elk seizoen een mooi gevulde kaart, zodat iedereen iets naar zijn gading vindt”, aldus zaakvoerder Kamil Barhdadi.

De bestsellers? Kreeft belle-vue en het duo van sliptongetjes.

Het terras is fan-tas-tisch! 💥

De eerste minister heeft het aangekondigd: de terrassen mogen vanaf 8 mei opnieuw open! En dat komt goed uit, want een tweede gigantische troef van Les Six Colonnes is ongetwijfeld het prachtige terras waar 'in normale omstandigheden' zo'n honderd mensen kunnen zitten. Kamil vermoedt dat dit aantal door de coronamaatregelen met de helft teruggedrongen zal worden. Maar het ruime terras blijft hoe dan ook een aanrader, want hier geniet je in alle comfort én coronaproof. Maar denk eraan: het belooft de komende maanden een stormloop te worden.

Reserveren doe je dus beter een keer te veel dan te weinig! Meer info of online reserveren? Ga naar hun website. Je kunt er uiteraard ook betalen met je Ticket Restaurant.

6 dagen, 500 bestellingen! 🤯

Op zes dagen tijd kreeg het restaurant maar liefst vijfhonderd bestellingen voor takeaway! Dat is toch het mooiste bewijs? Dit restaurant staat bekend voor zijn kwaliteit. Kleine domper op de feestvreugde ... Deze fijne gerechten kon je alleen tijdens de eindejaarsperiode afhalen. Zo jammer! We hadden zo uitgekeken om – nu op restaurant gaan geen optie is – heerlijk thuis voor de buis te genieten van zo'n zalige zeevruchtenschotel.

Maar Kamil Barhdadi, waarom doen jullie niet het hele jaar door takeaway?

Dit is iets moeilijker dan je zou denken, volgens de jonge zaakvoerder: “Takeaway is iets compleet anders. Onze gerechten zijn bijzonder verfijnd, supervers én fragiel, waardoor ze hier niet zo voor geschikt zijn. Hoe kunnen we trouwens zeker weten dat we genoeg bestellingen krijgen? We moeten alle ingrediënten tijdig kunnen verwerken, want anders moeten we te veel weggooien”, legt de zaakvoerder uit. Maar had hij op voorhand geweten dat de horeca zo lang dicht zou moeten blijven, dan had hij misschien toch voor een echte takeaway gekozen.

De ideale locatie voor een feest 🥳

Het is zover! Je hebt de perfecte plek gevonden om opnieuw samen te komen met je collega's! Les Six Colonnes beschikt namelijk over verschillende zalen voor privéfeestjes. De gelegenheid bij uitstek om hun overheerlijke kreeft 'à l’armoricaine' op basis van tomaat, sjalot en witte wijn te proeven.

Maar euhm ... moet het niet 'à l’américaine' zijn? Wij kennen het antwoord en het verhaal dat erachter zit! 😊 Jij ook? Vertel het op onze Facebookpagina of tag Edenredbe in je Instagram-story!

Binnenkort gaan de restaurants opnieuw open! Tot dan blijven wij je graag inspireren. Je ontdekt hier de allerbeste adresjes uit alle uithoeken van het land. Stay tuned!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen