Kerstmenu: een feestelijk & 100% biologisch nagerecht

|Recepten, Food

In samenwerking met restaurant Les Filles en de FÄRM winkels stellen we je dit jaar een 100% biologisch kerstmenu voor. Je herinnert je vast nog dat we het al eerder over deze twee toppers hadden. Nee? Op artikel Les Filles en artikel FÄRM ontdek je alvast wat meer informatie over onze partners.

Bovendien vind je alle ingrediënten van deze recepten terug in alle FÄRM winkels. Betalen kan zelfs met ecocheques en/of maaltijdcheques.

Smakelijk!!

BIOTAARTJE VAN CHOCOLADE, KARAMEL EN NOTEN

Moeilijkheidsgraad: vrij moeilijk
Prijs: 1,5€ / pp
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min. + rusttijd van 3 uur

Ingrediënten voor 6 tot 8 taartjes:

Voor de ganache

400 g pure chocolade
260 g vloeibare hoeveroom
100 g rauwe, gezouten hoeveboter

Voor de karamel

50 g rietsuiker
75 g rauwe, gezouten hoeveboter
20 g vloeibare hoeveroom

Voor het deeg

150 g rauwe, gezouten hoeveboter, opgeklopt tot glad mengsel
95 g rietsuiker
30 g amandelpoeder
1 ei
250 g speltbloem 70 %
100 g fijngehakte walnoten

Bereiding

Stap 1 : 

Maak het deeg: meng de boter, de suiker, het amandelpoeder en het ei met de mixer. Blijf kloppen tot je een mooi glad mengsel krijgt. Voeg dan de bloem toe en meng voorzichtig tot de bloem volledig is opgenomen. Maak een bol van het deeg. Druk de bol lichtjes plat. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten. Rol daarna het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm op een met bloem bedekt werkvlak. Beboter de taartvormpjes, leg het deeg erin en plaats de vormpjes opnieuw 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C. Dek het deeg af met bakpapier en leg er linzen in om het deeg blind te bakken. Plaats de taartvormpjes 15 minuten in de oven en laat de taartbodems daarna volledig afkoelen.

Stap 2 : 

Maak de karamel: doe de suiker samen met een beetje water in een kookpot. Laat de suiker op een matig vuur smelten en karamelliseren. Haal de pot van het vuur, voeg de boter toe en meng goed. Doe dan de room erbij. Breng het geheel aan de kook terwijl je blijft kloppen. Laat de karamel volledig afkoelen.

Stap 3 : 

Ondertussen maak je de ganache klaar. Hak eerst de chocolade in grove stukken. Warm de room op. Haal de pot van het vuur en voeg de chocolade toe. Voeg klontjes boter al kloppend toe, tot je een mooi glad mengsel krijgt. Bedek de taartbodempjes met noten en de ganache en plaats ze 30 minuten in de koelkast. Giet dan de karamel over de chocoladetaartjes en plaats ze opnieuw 30 minuten in de koelkast. Haal ze 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen