Herfstblues counteren? Met seizoensproducten van bij ons!

|Lifestyle

Herfst-alert! De intrede van het najaar is hét sein om extra zorg en aandacht te besteden aan je gezondheid. Heel wat mensen hebben bijvoorbeeld last van herfstblues of een lager energiepeil. Dat kan je gelukkig grotendeels verhelpen met gezonde voeding en lekkere maaltijden boordevol vitamines.

Ook andere kleine kwaaltjes loeren om de hoek tijdens de herfst- en wintermaanden. Het immuunsysteem krijgt het namelijk hard te verduren. Maar: de maaltijdcheques van Edenred zijn jouw favoriete metgezel in het counteren van herfstblues!

Vitamines, brandstof van het immuunsysteem

Keelpijn, hoesten, vermoeidheid, griep … Met het vallen van de bladeren duiken tal van typische kwaaltjes en ziektes op. Een jaarlijks terugkerend scenario. Dat je gelukkig kan vermijden! Gezonde, afwisselende voeding is de beste bescherming voor een stevig immuunsysteem dat virussen en bacteriën op afstand houdt. Onontbeerlijk in elk dieet zijn vitamines A, B6, B12, C en D.

Enkele eenvoudige tips om de herfst gezond door te komen:

  1. Eet regelmatig groenten, fruit, peulvruchten, noten, vis en granen 🥕
  2. Kies voor water en vitaminerijke dranken, in plaats van frisdrank 🥤
  3. Blijf bewegen, bij voorkeur in de buitenlucht 🏃

Kies voor groenten en fruit, vers van het veld

Het najaar biedt de meest diverse keuze aan groenten en fruit. Vers van het veld van bij ons! Denk bijvoorbeeld aan pompoen, hazelnoten en prei.

Vaak vergeten, maar bijzonder smakelijk zijn ook: koolrabi, rode biet, venkel, wortelen, pastinaak of knolselder. Comfort food zonder compromissen, en een echte boost voor de gezondheid en de immuniteit. Hou je meer van zoet? Dan zijn appels, peren, frambozen, vijgen en druiven jouw ideale tussendoortjes.

Gezonde eetgewoonten zijn soms lastig vol te houden. Het succesrecept: zorg voor voldoende afwisseling, van het ontbijt tot het avondeten. Zet bijvoorbeeld een schaaltje met noten aan de voordeur. Zo kan je elke dag een handvol meegrissen, bij het verlaten van het huis. Werk je thuis? Laat je vergezellen door een trosje druiven!

Hartverwarmende drankjes & smoothies

Goed hydrateren is essentieel om je goed in je vel te voelen. Dat doe je bij voorkeur met kraantjeswater. Goedkoop en gezond. Soms is het lastig om voldoende te drinken tijdens de herfst, omdat het minder warm is. Toch adviseren experts om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Zo help je je lichaam om afvalstoffen te verwijderen.

De hele dag water drinken, kan eentonig worden. Wissel je graag af? Dan kies je best voor een gezond fruit- of groentesapje. Dat zijn echte vitaminebommetjes, uitstekend tegen de dorst. Bovendien vormen ze een goede aanvulling op je dagelijkse dieet.

Een gezonde smoothie maak je zelf in een handomdraai, met een slowjuicer of een blender.  Een supersimpel recept voor een wonderlijk wortelsapje boordevol smaak en vitamines:

  • 4 geraspte wortelen
  • 2 geschilde sinaasappels
  • 1 geschilde citroen
  • gember (naar eigen smaak)
  • kaneel (naar eigen smaak)

Boodschappen doen? Te voet of met de fiets!

Boodschappen doen met de auto? Ja, da’s handig. Maar te voet of met de fiets is ideaal om even buiten te zijn. Wist je trouwens dat je elke dag een half uur à een uur naar buiten zou moeten? Dat zorgt voor de nodige opname van vitamine D. En je bent in beweging! Een ander voordeel: zonder auto ga je bewuster en gezonder om met je aankopen, omdat je best niet te veel koopt.

De herfst is hét uitgelezen moment om jezelf te verwennen met lekkere seizoensproducten en overheerlijke maaltijden. Zo leg je de basis voor een goede gezondheid, het hele jaar door!

En jij, ben jij een echte keukenprins(es)? We zien jouw gezonde gerechtjes graag verschijnen op de Facebook- en Instagrampagina van Edenred!

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen