Hartige pannenkoekjes voor inspiratieloze avonden!

|Recepten

“Wat eten we vandaag? Er ligt niks meer in de koelkast!” We kennen het allemaal wel: na een vermoeiende werkdag is onze creativiteit in de keuken ver te zoeken. Elke avond een originele maaltijd bedenken, dat is een zwaardere klus dan het lijkt. Maar ... BINGO, wij hebben de oplossing gevonden! Heb je bloem, water en een ei in huis? Dan kun je gewoon hartige pannenkoekjes maken en ze vullen met restjes uit de koelkast. Ontdek het recept in deze video 👇

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Budget:

Voorbereiding: 10 min.

Bereiding: 10 min.

Wat heb je nodig voor vijf personen?

170 g boekweitbloem
5 g grof zout
375 ml koud water
2 eieren
Ham
Emmentaler
Bereiding:
  • Meng de bloem en het zout in een mengkom, giet het water erbij en meng voorzichtig.
  • Voeg een ei toe aan het gladde, dikke deeg.
  • Doe een theelepel olijfolie of kokosolie in een goed verhitte pan en giet er daarna een pollepel deeg in.
  • Zodra de pannenkoek aan beide kanten mooi goudgeel is, leg je er een sneetje ham op en strooi je er een klein handjevol emmentaler
  • Breek een ei in een andere pan en leg het gebakken eitje erbovenop. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de kaas nog even smelten en serveer de pannenkoek met lekkere veldsla, enkele noten of groentesoep.

Je kunt de pannenkoekjes ook garneren met prei die je eerst even in de pan hebt aangestoofd. Champignons zijn een lekkere toevoeging aan deze combinatie: pers een knoflookteentje en bak het in een scheutje olijfolie, snij de champignons en prei en doe ze mee in de pan. Kruid af met peterselie, zout en peper en giet er een scheutje verse room bij wanneer de champignons en prei zo goed als gaar zijn.

Loopt het water je al in de mond als je aan deze pannenkoekjes denkt? Waarmee wil jij ze garneren? Deel je foto's op onze Facebookpagina of Instagram-story.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen