Drink deze zomer gearomatiseerd water!

|In de kijker

Water drinken helpt je om gezond te blijven. Je zou gemiddeld 1,5 tot 2 liter water per dag moeten drinken. Maar dat is niet altijd gemakkelijk vol te houden. Dus wat dacht je ervan je water deze zomer een smaakje te geven? Dat is lekker, gezond en verfrissend! 

Gezond

Ken je de regel van 3? (En nee, we hebben het niet over wiskunde). De regel is eenvoudig: je kunt 30 dagen zonder eten, 3 dagen zonder drinken en 3 minuten zonder zuurstof. Zo zie je maar hoe belangrijk water is om te overleven! 

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Het speelt dan ook een hoofdrol in onze stofwisseling. Onze organen hebben water nodig om goed te werken. 

Het water in ons lichaam vervult verschillende essentiële functies: het bloedvolume in het lichaam handhaven, waken over het speekselniveau dat essentieel is voor onze voeding, de lichaamstemperatuur regelen, en dat vooral dankzij de transpiratie, en metabolische en giftige afvalstoffen afvoeren via de urine.

Genieten van hydratatie

Laten we eerlijk zijn: water drinken is niet echt boeiend. Alleen wanneer je veel dorst hebt, is het hemels. Twee liter water drinken per dag is dan ook geen eenvoudige opdracht.  

Maar als je lekkere ingrediënten in je drinkwater laat trekken, wordt je drankje al heel wat interessanter! Ver moet je daarvoor niet gaan zoeken. Neem gewoon wat je in huis hebt: een citroen, een komkommer, munt, fruit … Ze zullen je water subtiel parfumeren, in tegenstelling tot al die geforceerde smaken van kant-en-klare drankjes. 

En waarom niet wat bloemen?

Wist je dat veel bloemen eetbaar zijn? Blijf wel voorzichtig en informeer je goed voor je ze gebruikt. Neem nu seringbloesems, die samentrekkend werken. Rauw eet je er dus best met mate van. Maar als je ze laat trekken in wat water, zijn ze heerlijk! Ze zijn heel goed voor de spijsvertering.

Rozenblaadjes en hibiscusbloemen zijn rijk aan vitamine C. Lavendel is goed tegen slapeloosheid, nervositeit, spijsverteringsstoornissen enz. 

Onderschat de kracht van bloemen niet! 

Succesvolle huwelijken

Om een geslaagd drankje te maken, speel je gewoon met de smaken en eigenschappen van vers fruit en verse groenten van het seizoen. En daar voeg je dan naar smaak bruisend of plat water aan toe. Een paar ijsblokjes houden je drankje tot slot heerlijk koel! 

In enkele minuten heb je een verfrissend detoxdrankje vol vitaminen.

Dit zijn een paar interessante combinaties van ingrediënten:  

  • Citroen + pompelmoes + gember
  • Aardbei + bosbes + sinaasappel + basilicum
  • Watermeloen + munt + appel
  • Granaatappel + appel + citroen + munt
  • Meloen + basilicum

En de hoeveelheden? Maak gewoon een recept volgens je eigen smaken en wensen. Ga dus gerust aan het testen, doseren … en goedkeuren 😊 

Ben je tot verrassende combinaties gekomen? Laat het ons zeker weten!  

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen