De redactie testte restaurant racines: italiaans, vegetarisch en bio!
Wanneer je Ugo Federico en Francesco Cury ontmoet, wil je onmiddellijk vriendschap met hen sluiten. Joie de vivre, lekkere keuken, respect voor de aarde: wij zijn fan. Deze twee Italianen - Ugo komt uit Capri en Francesco uit Florence - openden vijf jaar geleden hun restaurant 'Racines' in de buurt van het Flageyplein in Elsene (Elsensesteenweg 353). Je kunt er Italiaanse specialiteiten met gastronomische uitstraling proeven (de pasta is uiteraard zelf gemaakt), bereid met biologische, seizoensgebonden ingrediënten, indien mogelijk van lokale oorsprong (zelfs het tarwemeel voor hun pasta is Belgisch).
Maar geen vlees, om ecologische redenen.
Ugo stelt elke dag zijn menu samen op basis van het marktaanbod, Francesco zorgt voor de wijn (natuur) en gaat aan elke tafel een praatje slaan. Een leuke anekdote: het team dat hen in de keuken helpt, bestaat uitsluitend uit meisjes!
EEN BEVOORRECHT MOMENT
We hebben heerlijk gegeten bij Racines. De producten zijn van topkwaliteit en de recepten zijn verrassend. Het menu 'A tavola' bestaat uit vier gangen en laat je hun lekkerste specialiteiten proeven. Een onvergetelijke ervaring, wat ook meteen de prijs rechtvaardigt: 90 euro per persoon, inclusief wijn.
Kwaliteit heeft een prijs, toch?
In ieder geval, of je er nu naartoe gaat voor een enkel gerecht of meerdere gangen, je moet absoluut hun 'bottoni alla carbonara' proeven, heerlijke zelfgemaakte ravioli met gerookte paling en room. Indrukwekkend!
HUN 'KLEINE' RACINES: WORKSHOP VOOR VERSE PASTA
Onlangs hebben ze naast hun restaurant 'Petit Racines' geopend, een workshop-boetiek én droomdecor voor hun verrukkelijk assortiment verse pasta.
Je kunt er tientallen verschillende soorten pasta kopen en deelnemen aan workshops waar je ze eigenhandig leert maken.
Bij Racines en Petit Racines kun je ook heel wat delicatessen kopen, om jezelf te verwennen of om weg te geven. Uitstekend idee om je Tickets Restaurant te gebruiken.
Ook leuk: je kunt eveneens cadeaubonnen aanbieden.
EN DAN IS ER HUN BOEK ...
Ugo en Francesco hebben onlangs een boek uitgegeven waarin ze hun beste vegetarische recepten prijsgeven: focaccia, Napolitaanse brioche, vis op talloze manieren bereid, van verse pasta en boterzachte groenten tot hun sterdesserts zoals tiramisu en citroentaart. "A Tavola. Laissez-nous le temps de vous raconter notre amour de la cuisine italienne" wordt gepubliceerd door uitgeverij ... Racine (écht waar!).
Restaurant Racines, Elsensesteenweg 353, 1050 Brussel
www.racinesbruxelles.com
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.