Culinaire reis rond de wereld met Uber Eats

|Top

Geen inspiratie of op zoek naar goede ideeën voor je volgende bestellingen? Vandaag nemen we je mee voor een culinaire reis rond de wereld. We stellen je vier traditionele gerechten uit de vier uithoeken van de wereld voor. Want het moet niet altijd een pizza of hamburger zijn. Droom heerlijk weg bij al dat lekkers. Kom, ga je mee?

Hallo pokébowl, hallo Hawaï!

De typisch Hawaïaanse pokébowls zijn ook bij ons de voorbije jaren heel populair. Vers, lekker, kleurrijk, supergezond ... Kortom, een topper! Deze maaltijdsalade bestaat uit een basis van rijst die traditioneel wordt afgewerkt met stukjes rode tonijn gemarineerd in sojasaus, schijfjes avocado, zeewier, noten, ui, stukjes mango en gember. Het is dan ook een bijzonder evenwichtig gerecht, rijk aan eiwitten, vezels, koolhydraten en vitaminen. 

Maar het leukste aan een pokébowl is dat je er naar hartenlust mee kunt spelen. Zalm, garnalen, kool, edamame, radijs, komkommer ... Wees creatief en pas naar eigen smaak aan!

 

Goeie adresjes op Uber Eats

Hawaiian Poké Bowl in Antwerpen

Pokaï in Luik

(Her)ontdek Azië met een gua bao

De gua bao is een beetje de nieuwe hamburger, maar dan met een Aziatisch tintje. Hij bestaat uit een gestoomd, zacht broodje (geïnspireerd op de baozi) met een vlees- en/of groentevulling. Deze Chinese 'hamburger' met wolkachtige textuur is het Aziatische streetfood bij uitstek.

Vandaag vinden we de gua bao wereldwijd in 1001 varianten. Met varkensvlees, gelakte eend, champignons, kool, garnalen, tofu ... Je kunt het zo gek niet bedenken!

Goeie adresjes op Uber Eats

Bamboo Finesse Asian Bao & Wok in Brussel

T’more enjoy in Leuven

Lekkere (Libanese) shish taouk

Shish taouk is een echte klassieker in het Midden-Oosten. Het is een kebab van traag gegrilde kip met citroenmarinade en een mix van typisch Libanese kruiden. Wat een smaakexplosie! Gewoon zo of tussen een broodje? Jij kiest! Je vindt shish taouk gemakkelijk in elk Libanees restaurant.

 

Goeie adresjes op Uber Eats

Fattouch in Brussel

Royal Lebanon in Leuven

Exotische empanada's uit Latijns-Amerika

De kruidige Latijns-Amerikaanse keuken neemt je zo mee naar exotische oorden. Nacho's, taco's, burrito's ... Die ken je intussen wel. Waarom ga je eens niet voor empanada's? Afhankelijk van de regio worden deze heerlijke pasteitjes gevuld met vlees, vis of aardappelen. De basis van een empanada is tarwe of mais. In Latijns-Amerika vind je deze heerlijke (al dan niet gebakken) lekkernijen in alle geuren en kleuren op elke hoek van de straat. Eet ze als voorgerecht of als tussendoortje. 

Goeie adresjes op Uber Eats

Cactus – Gourmet South-American Tacos & Empanada in Brussel

Buena Onda in Leuven

Water in de mond gekregen bij het zien van deze traditionele gerechten uit de vier uithoeken van de wereld? Je zou voor minder! Doe bij je volgende bestelling eens avontuurlijk en ontdek nieuwe smaken. Deze gerechten zijn niet alleen superlekker, maar ze nemen je ook meteen mee naar verre oorden. Ideaal om even aan het leven van elke dag te ontsnappen. Maak de beleving compleet: creëer een internationale sfeer in huis, bv. met wat lokale muziek en drank erbij. Laat je creativiteit de vrije loop!

 

Heb je een van deze gerechten al eens geproefd of wil je ons een bijzondere klassieker aanraden? Deel je ervaring of ideeën op onze Facebook- of Instagram-pagina.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen