Creepy cupcakes voor Halloween

|Recepten

Heb jij ook het gevoel dat het jaar 2021 voorbijgevlogen is? November loert al om de hoek. En zo ook Halloween. 👻 Ben je nog op zoek naar een gruwelijke lekkernij? Onze meester-banketbakker toont je hoe je vreselijk lekkere cupcakes maakt. Brrrrr ... dat wordt griezelen! Bekijk de video en ... bakken maar! 👨‍🍳

Aantal: 10 cupcakes

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Budget: €€

Bereidingstijd: 2,5 uur

Aan de slag!

Bereiding van de cupcakes

125 g boter op kamertemperatuur
125 g bloemsuiker
3 eieren
½ zakje bakpoeder
1 g zout
125 g bloem
½ zakje vanillesuiker
10 cupcakevormpjes
  • Meng de zachte boter, bloemsuiker en vanillesuiker in een kom of keukenrobot.
  • Voeg de eieren één per één toe.
  • Voeg daarna de bloem, het bakpoeder en het zout toe.
  • Vul de vormpjes tot ¾ met een spuitzak.
  • Bak 18 minuten op 200 °C in de oven.
Bereiding van de opgeklopte ganache van witte chocolade

200 g witte chocolade
240 g koude room (vetgehalte 40 %)
240 g koude room (vetgehalte 40 %)
  • Breng 240 g room voorzichtig aan de kook.
  • Voeg de room aan de chocolade toe.
  • Voeg de rest van de (koude) room toe.
  • Dek af met huishoudfolie en laat 2 uur in de koelkast afkoelen.
  • Klop de ganache daarna op tot een lobbige massa.
Pompoendecoratie van marsepein

100 g oranje marsepein
20 g groene marsepein
50 g chocolade
  • Maak kleine bolletjes van 10 g oranje marsepein.
  • Trek wat lijnen rond de bolletjes om een pompoen te vormen.
  • Maak twee oogjes in de pompoen.
  • Maak een klein worstje van groene marsepein. Zet dit vanboven op de oranje bol bij wijze van takje. Maak nu een fijner groen worstje en buig het zoals een takje.
  • Werk de twee oogjes af met een beetje chocolade.

 

De montage
  • Spuit een toefje witte ganache op de afgekoelde cupcakes.
  • Versier eventueel met enkele suikerparels in halloweenstijl en zet de pompoen erop.

Voor dit supergemakkelijke recept dat zelfs bij de grootste banketbakkers in de smaak valt, hebben we hulp gekregen van meester-banketbakker Julien Laurent. Met banketbakkerij Pâtes et Patons organiseert hij bakkerij- en banketbakkerijworkshops voor iedereen die lekker thuis aan het bakken wil slaan met handige tips en trucs van een professionele kok. Zo'n workshop duurt gewoonlijk 3 à 4 uur, afhankelijk van de moeilijkheid van het recept.

Wil je meer weten over Julien, zijn workshops en zijn recepten? Neem een kijkje op zijn Facebookpagina!

Wil je een plekje in een workshop reserveren, stuur dan een mailtje naar 👉 info@patesetpatons.be.

 

Zet jij met Halloween je tanden in dit recept? Laat ons meegenieten! Deel je creatie op onze Facebookpagina of tag ons op Instagram (@EdenredBe).

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen