Bestel onverkochte voedsel-boxen met Ticket Restaurant! #Besparingen

|News

Sinds vorig jaar is de Franse onderneming Phenix ook in België actief. Nog een app tegen verspilling? Daar zeggen we geen nee tegen! Elk project met goede bedoelingen is welkom. Met Phenix doe je iets goeds voor het milieu én tover je zelfs met een beperkt budget een gastronomisch diner op tafel. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder! 👇

Apps tegen voedselverspilling geven iedereen de kans om niet-verkochte producten uit winkels in huis te halen. Er zijn er steeds meer van en dat is goed nieuws, want solidariteit is nog mooier als het op grote schaal gebeurt!

Geen verspilling, wel een verrassing 🧺

Via de Phenix-app kun je onder meer niet-verkochte producten kopen bij handelaars in je buurt. Die producten zitten in 'verrassingspakketten'. Waarom kun je niet zelf kiezen? Omdat de handelaars zelf nooit vooraf weten wat er op het einde van de dag overblijft. Dat is logisch.

Wel kun je via de app je voorkeuren opslaan en gedetailleerde keuzecriteria aangeven. Zo krijg je toch producten die bij jouw voorkeuren passen, ook als je bijvoorbeeld biologisch, halal, koosjer of vegetarisch eet.

Wat is het 'goed plan' van Phenix? 😏

Hoe werkt het concreet?

  • Download de app en maak een account aan.
  • Voeg je Edenred-kaart toe in je account door te klikken op 'Instellingen' en dan op 'Mijn betaalmethoden'.
  • Op de homepage zal de app je handelszaken voorstellen bij jou in de buurt. Klik op de filter in de zoekbalk en vink 'Ticket Restaurant Edenred' aan.
  • Selecteer de handelszaak en het winkelmandje naar keuze.
  • Betaal direct via de app met Ticket Restaurant.
  • Kom je pakket ophalen op het door de handelaar aangegeven uur.
  • Geniet van de lekkere producten tegen verminderde tarieven.

Het extra voordeel van Phenix 🌎

In de Phenix-app zie je hoeveel CO2-uitstoot en geld je hebt bespaard. Je kunt ook punten sparen voor nog meer korting op voedingsproducten. Bij Phenix draait het eerst en vooral om voedselverspilling tegengaan. Maar de onderneming wil ook de koopkracht van haar Belgische gebruikers een zetje geven, zodat ze de gezondheidscrisis makkelijker doorkomen.

📍 Opgelet, Phenix is momenteel enkel nog maar beschikbaar in Brussel.

Heb jij Phenix al uitgeprobeerd? Wat vond je ervan? Post een foto van je verrassingspakket op onze Facebook- of Instagrampagina

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen