Kennismaking met OHNE, een zero waste winkel in gent!

|Op bezoek bij

“Het concept van de OHNE-winkel is om verspilling te vermijden voor de consument en voor ons ook natuurlijk. Het is niet de bedoeling dat wij onze verpakkingen verbergen achter de schermen.”

Een gesprek met Sophie Deren, medeoprichtster van de winkel OHNE. Zij legt ons in een video uit welk idee aan de basis ligt van de oprichting van deze verpakkingsarme winkel.

OHNE is een buurtwinkel met enkele uitgesproken principes: weinig verpakking, lokaal en biologisch. U vindt er voedingsmiddelen in bulk, maar niet alleen dat!
De winkel biedt ook drank, verzorgings- en onderhoudsproducten en accessoires aan voor de dagelijkse strijd tegen verspilling. U vindt er dus Bee's Wrap (herbruikbare huishoudfolie), drinkflessen, oriculi (herbruikbare oorstokjes) ter vervanging van de plastic wattenstaafjes, enz. naast de onvermijdelijke groenten en fruit, melkproducten, koffie en thee, polenta en andere specerijen. OHNE aanvaardt uiteraard uw Tickets Restaurant.

Momenteel hebben ze drie winkels in de omgeving van Gent. De komende jaren zouden ze er graag een twintigtal openen in heel Vlaanderen.

Adres van de OHNE-winkels:

 • Steendam 70,
  9000 Gent
 • Koningin Elisabethlaan 22,
  9000 Gent
 • Hundelgemsebaan 117,
  9630 Zwalm
 • Stationsstraat 3,
  9300 Aalst (opening gepland in november)

Website: ohne.be/gent

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

 • Dit artikel delen