10 jaar reële impact op het milieu

|News

 

Een verjaardag, dat verdient een feestje!
De EcoCheque viert zijn tiende verjaardag!
Het ideale moment om een balans op te maken van zijn impact, zijn bestaansreden en zijn meerwaarde. Daarom heeft VIA, de vereniging van de uitgevers, CO2Logic opdracht gegeven om de klimaatimpact van het gebruik van de ecocheque in België te evalueren voor het jaar 2017-2018.

229.797 ton minder CO2, ofwel 88.104 retourvluchten Brussel - New York

Inderdaad, u leest het goed! In één jaar tijd hebben de ecocheques een besparing van een paar honderdduizend ton CO2 opgeleverd! Kiest u voor een milieuvriendelijker product, dan draagt u actief bij tot de bescherming van onze planeet. Een concreet voorbeeld: uit het onderzoek blijkt dat 45 % van de mensen die hebben verklaard dat ze een fiets hebben gekocht met hun ecocheques in 2018, dagelijks gebruikmaakt van die fiets. Een vijfde van deze mensen verklaarde de wagen aan de kant te laten staan voor de fiets.

€ 1 in ecocheque = 1 kg minder CO2 en dus 1 kg minder vervuiling!

Telkens wanneer u uw ecocheques gebruikt voor de aankoop van een milieuvriendelijk product of een ecologische dienst, kunt u heel eenvoudig een conversie uitvoeren om uw individuele impact na te gaan. Elke euro die wordt gebruikt met een ecocheque, staat voor één kg minder CO2! De categorie « Elektro/Multimedia » is de categorie waarin de ecocheques het vaakst worden gebruikt, maar er is meer ... We zien hier een additionaliteit van 60 %. Met andere woorden, 60 % van de mensen die elektro- of multimedia-apparaten hebben gekocht, koos voor een duurzamer product dankzij de ecocheques. Zonder die ecocheques hadden ze een minder duurzame en dus een minder milieuvriendelijke aankoop gedaan.

Eén op de twee werknemers is een consum-acteur voor het milieu geworden dankzij de ecocheque!

De helft van de mensen die ecocheques ontvangen, heeft een ecologische aankoop gedaan, die ze niet zouden hebben gedaan zonder die cheques. Dat is een belangrijk cijfer voor ons, nu iedereen de mond vol heeft van verantwoord consumeren. Met de ecocheque moedigen wij consum-actie aan! Elke burger kan beter doen voor het milieu en dat zien wij: de ecocheque is een echte stimulans om het beter te doen: beter kopen, beter consumeren, beter recycleren!

 

Wij zijn er trots op dat wij het eerste land zijn waarin een groene cheque wordt aangeboden om ecologisch verantwoorde aankopen met een reële impact op het milieu aan te moedigen. Vandaag willen wij u gewoon FELICITEREN en BEDANKEN!

En … als u op zoek bent naar inspiratie voor uw volgende ecologische aankopen, bekijk dan zeker de lijst van producten die kunnen worden gekocht met uw ecocheques =)

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen