Lekkere wafels zonder suiker? Dat kan!
Wij hebben het volgende recept getest en goedgekeurd.
Wafels van zoete aardappel: het klinkt misschien wat ongewoon, maar ze zijn superlekker. Beloofd! In de keuken zijn zoete aardappelen even magisch als bananen.
Ze zijn rijk aan vitamines (A en B6) en antioxidanten. Daardoor verkleinen ze de impact van 'slechte' cholesterol (LDL) en beschermen ze de lever. Met hun zoete smaak stillen ze onze honger naar zoetigheid zonder onze alvleesklier te overbelasten.
Zoete aardappelen hebben nog een groot voordeel: ze passen in zowel zoete als zoute gerechten. Goed nieuws, dus: je kunt deze wafels naar wens zoet of hartig maken!
De keukenmachine die we in deze filmpjes gebruiken, is een blender van het merk KitchenAid. We raden je sterk aan een soortgelijke machine te gebruiken, want hiermee bespaar je heel wat tijd. Bovendien is zo'n toestel erg gebruiksvriendelijk.
Voorbereiding: 40 min.
Aantal wafels: 10
Wat heb je nodig?
Bereiding:
- Schil en was de zoete aardappelen en snij ze in blokjes.
- Doe de zoete aardappelen in een pot kokend water en kook ze ongeveer 20 minuten.
- Zodra ze gaar zijn, laat je ze uitlekken. Maak vervolgens puree van de blokjes met behulp van een blender. Het model dat wij gebruiken, is van het merk KitchenAid.
- Voeg de eidooiers, bloem, boter en het bakpoeder toe in de blender. Meng alles ongeveer een minuut.
- Klop het eiwit tot schuim in een kom.
- Meng de puree met het geklopte eiwit.
- Nu hoef je alleen nog de wafels te bakken: giet wat beslag in het wafelijzer en bak de wafels 2 minuten aan elke kant.
- Tast toe!
Smakelijk!
Wie bakt de mooiste wafels? 😀
Tag ons en deel je smakelijkste foto's met ons via de hashtag #wafflechallenge!
Vond je dit artikel leuk?
Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.