Feestelijk en zalig zoet: serveerklare dessertglaasjes voor jouw kerstdiner

|Recepten

Fonkelende lichtjes in de straat, gezellige marktjes in elk stadscentrum en de geur van dennenbomen en glühwein overal om je heen… De feestdagen staan voor de deur en daar horen gezellig samenzijn én lekker eten onmiskenbaar bij!

Komen vrienden en familie bij jou dineren voor kerst of nieuw? Tover dan niet de traditionele ijsbuche op tafel maar verras hen met een origineel dessert. Wij testten enkele dessertjes in a jar voor je uit die je perfect op voorhand kan maken en waarvan je gasten feestelijk zullen smullen!

Matcha tiramisu

Nog zo’n Italiaanse klassieker is tiramisu! Maar omdat het voor eindejaar weleens een ‘specialleke’ mag zijn, bereiden we hem in plaats van met koffie met Japanse groene thee of matcha-thee. Des te leuker als je de tiramisu serveert in een kerstboomvormig kommetje!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • 60 gr suiker
  • 25 lange vingers
  • 2 el matcha-thee
  • sap van 1 limoen

 Zo maak je de matcha tiramisu:

  • Splits de eieren en klop de eigelen samen met de suiker tot een lichte schuim.
  • Klop er met een garde de mascarpone onder en voeg het sap van de limoen toe.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Voeg een lepel matcha toe en meng tot een mooie, lichtgroene massa.
  • Voeg bij de tweede lepel matcha wat lauw water toe en drenk er de lange vingers in.
  • Breek de lange vingers in stukjes en verdeel de helft over de glaasjes.
  • Schep er een aantal lepels van de mascarpone bovenop en herhaal.
  • Laat een nachtje opstijven in de koelkast.
  • Serveer met een sparrentakje of een extra toefje matcha.

‘Eggnog’ cheesecake

In de Verenigde Staten en Canada kom je de feestdagen niet door zonder genipt te hebben van een smeuïge eggnog. Ook wel eierpunch genoemd, wordt deze cocktail gemaakt met melk, eigeel en een alcoholische drank zoals cognac of rum. De romige textuur past perfect bij de eigenschappen van een andere zoetigheid: cheesecake! Verwerk ze in één recept, stop ze in een glaasje en je hebt een kerstdessert waar je zeker egg-nog van wilt 😉

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gr platte kaas
  • 200 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 180 gr bloemsuiker
  • 1 tl bruine rum
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 snuifje kaneel
  • 100 gr speculoos (of een glutenvrij alternatief!)
  • 50 gr boter

 Zo maak je de ‘eggnog’ cheesecake:

  • Smelt de boter en brokkel de speculoos in stukjes.
  • Meng door elkaar en verdeel over de glaasjes.
  • Mix de eieren tot een lichte schuim en klop de platte kaas los met een klopper.
  • Voeg samen en meng er de melk en rum onder.
  • Zeef de bloemsuiker erbij en voeg de nootmuskaat en kaneel toe.
  • Schep een paar lepels in de glaasjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
  • Serveer met een amarena-kers of een extra toefje kaneel.

Inspiratie gevonden voor jouw kerstmenu? Koop je ingrediënten met je Edenred maaltijdcheques en deel je creaties op onze Facebook- en Instagrampagina.

Vond je dit artikel leuk?

Neem de tijd om te klikken om uw mening met ons te delen en maak onze volgende artikelen nog relevanter voor uw behoeften.

Bedankt voor het delen van uw mening met ons.

  • Dit artikel delen